Ajax’ attitude og power kan skabe problemer

01/10 - 2021

Sejrene er begyndt at blive til en stime for Team Esbjerg. Næste udfordring er Ajax København på lørdag i Bambusa Kvindeligaen, og det bliver et opgør, hvor esbjergenserne skal passe på med ikke at blive løbet over af københavnernes power, hvor en lang tur også kommer til at spille ind.

For rejsen til hovedstaden er lang, og det har en betydning, når man kort tid efter skal ud at præstere på topniveau. Og når Ajax samtidig kommer med et mandskab, der kan bide skeer og stikke en kæp i hjulet på mange hold, så bliver opgøret på lørdag ikke let på nogen måde.

Lørdagens hjemmehold har samtidig en attitude, som cheftræner Jesper Jensen har stor respekt for.

– Ajax kan blive et problem for alle hold i ligaen. De kommer med en masse power og en ”Vesterbro-attitude”. Det er et hold, som man ikke skal give en lillefinger, for så tager de hele armen, siger cheftræner Jesper Jensen.

Derfor gælder det for Team Esbjerg om at have fokus på sig selv. Hos Jesper Jensen hersker der ingen tvivl om, at hvis holdet spiller op til sit niveau, så burde det blive til to point på lørdag og en glad bus hjem over Storebælt igen.

– Vi skal kigge indad igen. Vi har vundet i Champions League, og vi er nu kommet i Final4 i Santander Cuppen. Det er nu vigtigt at vinde dette opgør, da der kommer en landskampspause lige efter. Så fokus skal ligge på det rette sted igen, men det er en kamp, som vi ikke burde tabe point i, siger cheftræneren.

Gennem de seneste kampe er Team Esbjergs forsvar blevet mødt af mange udfordringer. Oftest har det været i form af syv mod seks-spillet, som flere modstandere har haft succes med.

Jesper Jensen har tidligere udtalt, at disse situationer kan være svære at træne, men når de er blevet mødt med det i kampe, er forsvaret begyndt at komme på plads, til stor glæde for cheftræneren, for det er meget sandsynligt, at Team Esbjerg igen vil blive mødt med noget syv mod seks på lørdag.

– Det, vi var gode til mod Buducnost og Nykøbing F., var, at vi fandt en ro. Vi er kommet tættere på at vide, hvad vi gerne vil, og det har givet en tryghed i holdet. Spillerne lærer hinanden at kende, og timingen kommer mere og mere på plads. Det giver os muligheder i begge ender af banen, hvor spillerne også træffer beslutninger, så de rette spillere får udnyttet deres kompetencer, siger Jesper Jensen.

Vilde Mortensen Ingstad og Estavana Polman genoptræner videre, men resten af holdet er fit for fight og klar til at jagte de to point i hovedstaden.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Ajax København lørdag den 2. oktober kl. 14.30 i Bavnehøj Arena:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Mette Tranborg og Line Myers.