Takterne fra weekenden skal føres videre mod Nykøbing

28/09 - 2021

Storsejren over Buducnost BEMAX har givet Team Esbjerg et stort skud selvtillid efter en sæsonstart, hvor de har været hårdt prøvet. Det gælder nu for holdet om at omsætte det til mere succes, når de på onsdag tager mod Nykøbing F. Håndbold i kvartfinalen i Santander Cup.

Det er dog ikke sikkert, at det kan lade sig gøre. Gæsterne fra Falster kommer med en tro på, at det er i denne turnering, at de kan skabe noget stort. Derfor forventer cheftræner Jesper Jensen også, at det vil blive et Nykøbing-hold, der går hårdt efter en plads i Final4.

– Det er muligvis et af de bedste pokalhold i Danmark. De ved, hvad der skal til for at vinde, og det er den turnering, hvor de bedst kan sætte sig op. De er godt klar over, at de ikke kan vinde grundspillet, og derfor har de haft stor fokus på denne kamp, fortæller Jesper Jensen.

Cup-kampe har det med at skabe deres eget liv. Tanken om, at kun have én mulighed for at præstere gør, at nervøsitet og tændingen bliver lidt højere. Samtidig kræver det også kun en dårlig dag, og overraskelsen vil komme i hus.

Derfor gælder det for Team Esbjerg om at ride videre på den bølge, som de har skabt over de seneste par kampe. Sejren over Buducnost beviste, at potentialet i holdet er stort, og at der ikke mangler meget, før det hele spiller.

– Vores base skal være vores intensitet. Vi skal samle op fra kampen i søndags (mod Buducnost, red.) og skabe en atmosfære inde på banen, så det bliver svært for dem at lave mål. Hvis det lykkes, så har vi fine chancer for at spille os i en Final4, siger cheftræneren.

For det er guleroden, der venter med en sejr: Final4. To sejre fra at kunne kalde sig pokalmestre og få det i forvejen store pokalskab til at bugne endnu mere.

Det er i disse situationer en klub som Team Esbjerg ser sig selv være i sæson efter sæson, og derfor har det betydning for alle omkring holdet, at de igen skal med spille om titler og guldmedaljer.

– Det er vigtigt for klubben. Det er de fire bedste hold, der mødes, og det er med til at hjælpe på selvforståelsen. Vi ved, det er svært at nå derhen, men at få en pokal har en stor betydning, siger Jesper Jensen.

Kampen bliver stadig uden Vilde Mortensen Ingstad og Estavana Polman, der begge er i gang med genoptræningen. Marit Røsberg Jacobsen har døjet med efterveerne af den hovedskade, som hun fik i Brest i sidste uge, men hun vil være at finde i Blue Water Dokken på onsdag.

Team Esbjergs trup til kampen i 1/4-finalen i Santander Cup mod Nykøbing F. Håndbold onsdag den 29. september kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Mette Tranborg og Line Myers.