Chancen for sejr i Brest foreligger nu

17/09 - 2021

I fjor viste Brest Bretagne Handball at være et niveau bedre end Team Esbjerg i ottendedelsfinalen i DELO EHF Champions League. Det franske mandskab spillede sig uden problemer videre i turneringen og slog esbjergenserne ud. Derfor kan det virke som et bjerg, der skal bestiges på lørdag, men chancen for at få noget med hjem er større end forventet.

For ganske vist spillede Brest sig i finalen i sidste sæsons udgave af den internationale turnering – og tabte til Vipers Kristiansand – men meget vand er løbet gennem åen siden hos vicemestrene.

Væk er to at deres største stjerne i form af Ana Gros og Isabelle Gulldén, der begge var ustyrlige i de to kampe. Ind er kommet en gammel kending fra Bambusa Kvindeligaen, nemlig Helene Fauske. Samtidig er holdet blev ramt af skader på nøglepositioner, og derfor er der muligheder for at få noget med hjem.

– Gros og Gulldén er væk og skiftet ud med nye spillere. De nye er ikke dårlige, og så har de også Sandra Toft, der kender vores spillere meget godt. Både Brests og vores første kamp viste, at holdene har udfordringer på grund af OL. Folk er trætte og skal lære at spille sammen igen. Vi har derfor større muligheder for at slå dem her i starten på sæsonen på udebane, end hvis det var senere på sæsonen. Vi skal dog stadig toppræstere, siger cheftræner Jesper Jensen.

På trods af tabene af flere af holdets stjerne, skal franskmændene ikke undervurderes. Team Esbjerg skal stadig ramme et højt niveau, hvis der skal uventede point med hjem fra toppen af Frankrig.

Det er efterhånden et mandskab med selvtillid og tro på tingene, der tager af sted fredag eftermiddag. Med en tæt sejr over CSM Bucuresti og en offensiv, der har banket mål ind på stribe i den hjemlige liga, så er holdet på vej i den rigtige retning.

– Vi skal ramme et topniveau, og de skal ikke. Mange ting skal lykkes både offensivt og defensivt. Hvis vi kan få en kamp som mod Bucuresti bare med større scoringsprocenter, er der muligheder. Men vi er afhængig af at modstanderen er lidt shaky, siger cheftræneren og tilføjer, at det er en fordel for Team Esbjerg at spille internationalt.

– Vi er bedst mod de lidt større, fysiske spillere. Vi håber på, at vi kan steppe op mod Brest på lørdag. Samtidig er dommerlinjen også anderledes i de internationale kampe, og det passer os bedre.

Efter at hun sad over i kampen mod Holstebro Håndbold, er Kristine Breistøl igen med. Vilde Mortensen Ingstad og Estavana Polman sidder stadig ude.

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League Gruppe A mod Brest Bretagne Handball lørdag den 17. september kl. 18.00 i Arena Brest, Frankrig:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Mette Tranborg og Line Myers.