Røsbergs kølighed giver Team Esbjerg perfekt start

12/09 - 2021

Et jublebrøl af de store brød ud af 1850 tilskuere i Blue Water Dokken, da Marit Røsberg Jacobsen satte den sidste scoring ind til slutresultatet 22 – 21 mod CSM Bucuresti i sæsonens første kamp i DELO EHF Champions League. Med få sekunder igen udviste nordmanden sin klassiske koldblodighed, der gav Team Esbjerg en perfekt start på den internationale turnering.

De to point luner gevaldigt, men det var på et hængende hår, at det blev til point overhovedet. Selvom værterne gennem kampen havde mange muligheder, gik det ikke altid deres vej.

Kampens første 30 minutter sad Team Esbjerg på. Forsvaret stod solidt mod den rumænske offensiv, der ellers havde spillere som Cristina Neagu og Elizabeth Omorogie på holdkortet. Især førstnævnte var der fokus på, men hun var en skygge af sig selv denne eftermiddag, og der blev tabt mange bolde eller bare skudt helt ved siden af, når holdet endelig kom til en mulighed.

Offensivt viste Team Esbjerg også kræfter, men hvor den rumænske offensiv fejlede, så var holdets sidste skanse nærmest en mur. Jelena Grubisic var nærmest egenhændig med til at holde CSM Bucuresti inde i kampen.

– Vi spillede os til et hav af chancer mod dem, men vi blev ved med at brænde mod Grubisic. Jeg følte næsten, at vi skulle have været foran med 18 – 10 ved pausen. Jeg havde talt 11 100 procents-chancer, som vi ikke scorede på, og det var helt sindssygt, at vi kun var foran med tre, sagde cheftræner Jesper Jensen efter kampen.

Efter pausen begyndte rumænerne at vågne lidt op igen. De lykkedes og med at lukke hullet og kom faktisk også foran med 15 – 14, inden Jesper Jensen så sig nødsaget til at tage en timeout for at stoppe deres rytme.

Den var med til at lægge et låg på det momentum, som gæsterne have opbygget. Team Esbjerg kom igen foran med 18 – 16, og så begyndte det at gå galt. Med fem mål i træk kom Bucuresti foran igen med tre, da der manglede fem minutter af kampen.

Alligevel blev der ikke givet op. En timeout var med til at sætte en ny stopper for rumænernes momentum, og en udvisning var med til at sætte comebacket i gang. Med lidt over et minut igen kunne Marit Røsberg Jacobsen udligne i tomt mål.

CSM Bucuresti havde nu chancen for at komme foran og dermed næsten sikre det ene point. Det var naturligvis Cristina Neagu, der skulle afgøre det, men Dinah Eckerle pillede stjernens skud ned, og pludseligt kunne man tage de to point.

40 sekunder var nok til at sætte et angreb op. Igen var det Jacobsen, bolden endte ved, og fløjspilleren var kølig i situationen. Brølet var stort inde i Blue Water Dokken. For med seks sekunder igen kunne gæsterne ikke nå at komme til en chance, og de to point kom i hus.

– Det var også lidt held i det. Vi har lidt tilfældighederne med os til sidste, og det var vi manglet lidt i de andre kampe mod dem. Sidste år tror jeg, at de scorede sidste sekund mod os, og nu er det så os, der gjorde det, sagde Jesper Jensen.

Efter en svær start på sæsonen er det nu blevet til to sejre i træk. Næste kan komme på onsdag, når Team Esbjerg tager nord på for at møde Holstebro Håndbold.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – CSM Bucuresti 13 – 10 (22 – 21)

Målscorere Team Esbjerg: Mette Tranborg 5, Henny Reistad 5, Marit Røsberg Jacobsen 4, Annette Jensen 3, Sanna Solberg 2, Beyza Türkoglu 1, Kaja Kamp 1, Michala Møller 1.

Topscorer CSM Bucuresti: Elizabeth Omoregie 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

CSM Bucuresti: 4

1850 tilskuere i Blue Water Dokken.