Forløsningen er stor efter sæsonens første point

08/09 - 2021

Efter to nederlag kan nervøsiteten sætte sig hos et hold, der har store ambitioner. Derfor er det så meget sødere, når denne nervøsitet bliver gjort til skamme.

Det skete heldigvis for Team Esbjerg, der i aftes slog København Håndbold med 39 – 34, og dermed kom holdets første point i hus, efter to triste resultater i Bambusa Kvindeligaen.

København Håndbold kom til Blue Water Dokken og gav kamp til stregen og viste sig som det hold, cheftræner Jesper Jensen havde advaret holdet om.

Gennem det meste af første halvleg var det nemlig gæsterne, der havde teten, mens Team Esbjerg hele tiden var efter.

Til optakten snakkede Jesper Jensen om at finde en sikkerhed i spillet, men den var i indledningen svær at finde. Et nyt 3-2-1-forsvar blev benyttet, men København havde læst på lektierne, og de udnyttede flere gange den usikkerhed, som et nyt forsvar gav.

Det var også årsagen til, at værterne gik tilbage til 6-0-forsvar midtvejes i først halvleg. Og med mere succes.

– Jeg syntes, vi stod fornuftigt i vores 3-2-1-forsvar, men enkelte koncentrationssvigt kan være med til at udstille det. Hvis man har koncentrationen med sig, så nappede vi de indspil, og så havde man succes med forsvaret, sagde Jesper Jensen efter kampen.

Men sikkerheden var det vigtigste, og derfor valgte cheftræneren at gå ned i et klassisk 6-0-forsvar. Ændringen betød også, at værterne fik fremprovokeret flere fejl hos gæsterne, som begyndte at tabe flere bolde. De blev udnyttet i den anden ende, og Team Esbjerg gik til pause med en føring på 19 – 17.

Efter pausen var det hjemmeholdet, der styrede kampen. København prøvede flere ting af for at komme tættere på, men blandt andet takket være en storspillende Mette Tranborg, blev københavnerne ikke lukket ind i kampen.

Med 12 mål ramte højrebacken en dag, hvor det klikkede, og det var selvom hun nogen betænkninger inden opgøret.

– Det var en kæmpe forløsning, for jeg havde gået og været lidt nervøs op ad dagen for, hvornår kom de to point, som vil sætte os i gang. Så jeg vidste ikke helt, hvordan det vil ende, for det ville blive en svær kamp. København er et hold, der holder på længe, så hvis vi faldt ned, så ville de for momentum og komme tilbage, sagde Mette Tranborg.

Heldigvis var koncentrationen til stede gennem størstedelen af opgøret. Til sidst prøvede København at gå op i syv-mod-seks, for at hente de fem mål, som Team Esbjerg var kommet foran med, men vitale redninger fra Rikke Poulsen var med til at lægge låg på et muligt comeback, og derfor endte det i sæsonens første to point.

Der ligger dog stadig et stort stykke arbejde foran holdet. De to første point er nu i hus, men hvis gulddrømmene skal vare ved, kræver det, at disse to er de første af en bølge af point. Men nu er der prikket hul på bylden, og det skulle gerne være med til at skabe endnu mere sikkerhed.

– Vi tager et skridt op af stigen i forhold til tryghed og sikkerhed, men vi er langt fra i mål. Men det var et stort skridt på det mentale plan, og når det mentale plan er klar, så bryder man hurtigere gennem isen på det spillemæssige. Lige nu gælder det om at skære ind til benene og sige, at nu starter vi her, det her er basen, og så bygger vi på derfra, sagde cheftræneren, der også erkendte, at har måtte ændre visse ting, efter de to første nederlag.

– Vi har nok indsnævret lidt med at sige, at vi ikke behøver 10 forskellige angrebsåbninger, og i stedet begynde med fire og finde tryghed i det. Samtidig kom flere af spillerne ikke meget til i anden halvleg, for lige der var der brug for at finde ni spillere, der kan kæmpe point til, og derefter åbne op for posen.

Og denne pose kan blive åbnet på søndag, hvor DELO EHF Champions League går i gang. CSM Bucaresti med stjernen Cristina Neagu på holdet kommer til Esbjerg, og en ny turnering begynder for Team Esbjerg. Kampen går i gang klokken 14.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – København Håndbold 39 – 34 (19 – 17)

Målscorere Team Esbjerg: Mette Tranborg 12, Kaja Kamp 5, Kristine Breistøl 5, Marit Røsberg Jacobsen 4, Marit Malm Frafjord 4, Beyza Türkoglu 3, Henny Reistad 3, Annette Jensen 2, Michala Møller 1.

Topscorer København Håndbold: Maria Lykkegard 7

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

København Håndbold: 3

2012 tilskuere i Blue Water Dokken.