Svært startprogram afsluttes med Odense

03/09 - 2021

Modstanden i de første to kampe for Team Esbjerg i den nye sæson i Bambusa Kvindeligaen kunne ikke være sværere. Sidste års sølvvindere fra Viborg HK vandt første opgør tidligere på ugen, og på lørdag venter de forsvarende mestre fra Odense Håndbold på udebane.

En hård skæbne for Team Esbjerg, der stadig er i gang med at få de nye spillere ind på holdet, efter flere stødte sent til truppen på grund af OL. Af den årsag har træningspassene i opstarten også været meget anderledes, end hvad de plejer.

Vigtigheden i at arbejde som en samlet trup og kende til hinandens aftaler og tegn har været stor, og de har skulle på plads som noget af det første, fortæller cheftræner Jesper Jensen.

– Vi har ikke gjort os så mange tanker om, at det lige præcis er Viborg og Odense, vi har skulle møde i starten. Vi har prøvet at kigge på det kollektive. Normalt begynder man at arbejde på det individuelle, men på grund af to hårde kampe, har vi måtte kigge på det kollektive, for at kunne levere, siger Jesper Jensen.

Med et nederlag i bagagen og en svær kamp foran sig, kan sæsonstarten gå hen at blive en trist fornøjelse. For at undgå at det skal blive til to nederlag i de to første kampe, er der områder, som holdet har kigget på.

For Odense står også i en lignede position, hvor flere nye spillere skal spilles ind, inden de også er i højeste gear.

– De vandt første kamp ret klart, men de har et hold, der skal spilles sammen. Det sidder heller ikke helt i skabet endnu for dem. De holdt stand mod Viborg, men de er endnu ikke på 100 procent. Så det bliver en ligeværdig kamp, hvor begge kan vinde, siger cheftræneren.

Team Esbjerg-holdet har nu fået flere træningspas sammen, og der er en tydelig fremgang at spore hos mandskabet. Det vil tage tid at bygge et hold op, og i sidste ende gælder det også om at toppe hen mod foråret.

Det får også Jesper Jensen til at bevare roen. Med tiden vil aftalerne sidde i skabet. Lige nu gælder det om at fortsætte den fremgang, som holdet har vist til træningerne, og som de også viste til kampen mod Viborg.

– Vi viste mange gode ting i seneste opgør, men da det spidsede til, sad det ikke helt, som det tidligere har gjort. Men vi vil blive bedre gennem sæsonen, siger Jesper Jensen.

Kampen i Odense bliver uden Estavana Polman, der er godt i gang med genoptræningen. Vilde Mortensen Ingstad døjer stadig med en øm tommelfinger.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Odense Håndbold lørdag den 4. september kl. 16.10 i Odense Idrætshal:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Mette Tranborg og Line Myers.