21-årigt talent kan udfylde flere roller for Team Esbjerg

26/06 - 2021

Bagspillertalentet Michala Møller skifter efter fem sæsoner med base i Ikast til Team Esbjerg, som hun har indgået en treårig aftale med frem til 30. juni 2024.

Den 21-årige Aalborg-pige er lige vendt hjem fra sin første træningssamling med A-landsholdet, som følger efter en stærk halvsæson med Herning-Ikast Håndbold i både Bambusa Kvindeligaen og EHF Cup. Hun var med til at vinde bronze i ligaen efter tre meget jævnbyrdige kampe mod Team Esbjerg, og hun scorede ni mål, da hun med sin klub tidligere i denne måned sikrede tredjepladsen i Santander Final4 mod København Håndbold. 

– Jeg blev kontaktet af Team Esbjerg for få uger siden og syntes, det lød rigtig spændende med den rolle, klubben havde tiltænkt mig. Jeg trives i et elitemiljø og tror på, at det er i de omgivelser, jeg bedst kan udvikle mig som håndboldspiller. Nu glæder jeg mig bare til at komme til klubben, møde de nye holdkammerater og finde ind i spilkonceptet, siger Michala Møller.

Hun indgik i januar en aftale med Holstebro Håndbold gældende fra den nye sæson for at opnå mere spilletid, og det er med blandede følelser, vestjyderne afgiver hende. Michala Møller føler dog, at klubben har vist stor forståelse for, at hun med sine præstationer siden nytår er blevet interessant for større klubber.

Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, er blandt dem, der har fulgt hendes udvikling, og han er yderst tilfreds med, at klubben er lykkedes med at indgå aftale med en ung, dansk spiller med stort potentiale. Tilføjelsen til truppen er aktualiseret af, at Estavana Polman på ny er korsbåndsskadet og risikerer en længere pause.

– Michala kan spille alle tre pladser i bagkæden, har et stærkt gennembrudsspil og dækker godt op på begge backpladser. Hun begår sig allerede nu på et højt niveau og har senest vist sin alsidighed i syv mod seksspillet og på højre back. På den måde minder hun lidt om både Polman, Henny Reistad og Annette Jensen. Der er lagt en plan for fremtiden for hende, og hun kommer nok også til at cirkulere lidt rundt for Team Esbjerg, siger Jesper Jensen.

Som landstræner var han tæt på Michala Møller ved træningssamlingen i Skærbæk i Sønderjylland og har fået bekræftet indtrykket af både hendes spillemæssige og menneskelige potentiale. Som højrehåndet bagspiller er favoritpladsen venstre back.

Talentet er efter de første ungdomsår i Aalborg udviklet på først ISI Idrætsefterskolen i Ikast, hvor hun tog 10. klasse, og siden i Herning-Ikast Håndbold. Michala Møller har deltaget i tre EM- og VM-slutrunder med landsholdene fra U17 til U19. 

I tiden i Ikast har Michala arbejdet ved siden af håndboldspillet, senest 15 timer om ugen i Spar Nord Bank, og hun holder af at have andet indhold i tilværelsen end hovedbeskæftigelsen, håndbold. Hun tænker på at bygge oven på sin HHX-eksamen ved at studere, når hun har etableret sig i Team Esbjerg. Men der skal også være tid til kæresten Oliver, der bor i Herning, vennerne samt forældrene og lillebroren i Aalborg.