Estavana Polman kommer ikke til OL og skal undersøges

15/06 - 2021

Estavana Polman kommer ikke til at repræsentere Holland ved OL i Tokyo, og en undersøgelse i nær fremtid hos professor Uffe Jørgensen, Privathospitalet Kollund, Fredericia, skal klargøre, hvor langt en ny korsbåndsskade vil trække spor ind i den nye sæson for Team Esbjerg.

– Jeg prøvede at komme tilbage efter den forrige skade i slutspillet, det lykkedes ikke, og lige nu er jeg ked af det og skuffet. Knæet er for ustabilt, og jeg kunne løbe en ny risiko, men jeg tænker langsigtet på mit helbred. Jeg vil også gerne kunne lege med børn, når jeg er 50 år, siger Estavana Polman.

Cheftræner Jesper Jensen erkender, at en ny operation er et af scenarierne.

– Vores ekspert er Uffe Jørgensen, og før han har set knæet igen og vurderet, hvad der er bedst for ”Essie” på kort og på langt sigt, vil vi ikke konkludere på skaden. Vi håber at have hende tilbage i en 100 procents udgave så hurtigt, som det ud fra et helbredsperspektiv er forsvarligt, siger Jesper Jensen.

28-årige Estavana Polman, der har været Team Esbjergs største profil i en årrække, overrev korsbåndet i højre knæ i slutningen af juli i fjor og var ude indtil de afgørende kampe i slutspillet. 11. maj vred hun om på samme knæ i en DM-semifinale mod Odense Håndbold med et delvis overrevet korsbånd og en beskadiget menisk til følge.

– Mit knæ er ikke godt, men jeg er positiv og ser fremad. Nu skal vi have lavet en plan sammen med Uffe, og jeg vil vise Esbjerg, at jeg kan komme tilbage igen. Jeg lover også at være med ved OL om tre år. Klubben og min familie står bag og støtter mig hele vejen. Det gør det hele lettere for mig. Det er trods alt kun et knæ, og der er ingen, der er døde, siger Estavana Polman.

Hun og familien opholder sig for tiden i et feriecenter i Holland for at slappe af, men hun vender snart tilbage til Danmark. Estavana Polman beder alle respektere, at hun har behov for at sunde sig og have ro omkring sig i den kommende tid.