Tilskuere skal give spillerne den sidste energi

30/05 - 2021

Sæsonen i Bambusa Kvindeligaen går på hæld for Team Esbjergs vedkommende på mandag, hvor den sidste kamp i denne sæson skal spilles mod Herning-Ikast Håndbold. Det har været en hård og lang sæson med op- og nedture, som stadig kan slutte med et smil på læben og en medalje om halsen.

Det er nemlig tredje og sidste kamp mod Herning-Ikast Håndbold i kampen om bronzemedaljen, efter de to første opgør har været nervepirrende til det sidste og er endt uden en vinder.

At spille uafgjort i en håndboldkamp er usædvanligt. At gøre det to gange i træk er nærmest uhørt, men det er også en fortælling om to hold, der har spillet mange kampe i denne sæson, og hvor trætheden for længst har meldt sin ankomst. Og hvor de mindste detaljer, kan skabe en fordel.

Derfor kommer de famøse marginaler til at spille en afgørende rolle. Og ved at have hjemmebane i opgøret, kan disse tippe over i Team Esbjergs favør. Ved at have publikum bag sig, så kan det være vejen frem, mener cheftræner Jesper Jensen.

– Vi har brug for tilskuerne, da de skal være med til at give energi til holdet. Begge hold er trætte, og det kan være svært at finde overskud, så vi skal have hjælp fra fansene. Det kan være med til at give den energi, som der er behov for. Det er nemt at slå op i banen, hvis det ikke lige kører for en, og her kan energien fra tilskuerne hjælpe en frem, siger Jesper Jensen.

Med en tredje kamp på meget få dage, og den syvende på en hel sæson, kommer ingen af holdene til at komme med noget nyt. Spillerne har måske fået større kendskab til deres direkte modstander, som de kan justere på, men trumfkortene har været i spil.

Derfor forventer Jesper Jensen heller ikke, at midtjyderne kommer med overraskelser til mandagens opgør.

– Vi overraskede dem nok lige med Elma, der kom ind som playmaker, men det har de sikkert forberedt sig på. Så derfor kommer det nok til at handle om at forudse, hvilke træk de kommer til at lave. Hvis I gør sådan, så gør vi sådan. Derfor kommer det mere til at handle om det mentale. Når kampene har været så tætte, som de har været, så skal man finde to mål, der kan være med til at tippe det over til vores fordel, siger cheftræneren.

Estavana Polman er stadig ude af opgøret på mandag. Sonja Frey er tvivlsom, mens Nerea Penas situation følges nøje fra dag til dag.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaens tredje bronzeopgør mod Herning-Ikast Håndbold mandag den 31. maj kl. 20.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg, Line Myers og Nerea Pena