Fantastisk comeback sikrer altafgørende kamp på hjemmebane

25/05 - 2021

Spændingen kunne skæres med en kniv, da Team Esbjerg her til aften sikrede en tredje og afgørende bronzekamp i Bambusa Kvindeligaen, efter endnu et drama mod Herning-Ikast Håndbold, der igen endte uden vinder.

Med endnu en uafgjort har ingen holdene nået de tre point, som skal til for at få hængt medaljerne om halsen.

Det så længe ud til, at det ikke var Team Esbjergs aften. Utallige tekniske fejl, mange brændte chancer og en stor nervøsitet var årsagen til, at værterne bragte sig foran.

Team Esbjerg halsede hele tiden efter, og netop som man troede, at de ville få kontakt scorede Herning-Ikast Håndbold fire mål i træk og holdt afstand til gæsterne.

I pausen stod der også 11 – 6 til hjemmeholdet. Ansigtet kiggede lidt ned i gulvet, og stemningen var lidt mut.

– Det var to hold, som var bedre forberedt defensivt end offensivt. Vi manglede aggresivitet i angrebet, hvor vi skød meget ved siden af. Jeg fik det til en scoringsprocent på 33, og det er ikke godt nok, sagde Jesper Jensen.

Indledningen på anden halvleg var ikke med til at skabe tro på, at det kunne gå hen at blive spændende denne aften. De tekniske fejl fortsatte, og Team Esbjerg kom bagud med syv mål.

Om det var nok til at holdet kunne smide hæmningerne er uvist, men fanden tog fat i dem. Forsvaret skabte muligheder for kontraer, og der blev skabt en tro på, at et comeback kunne lade sig gøre.

Flere spillere viste klasse, og bænken var også med til at sætte en gejst i holdet, som smittede af inde på banen. Hvert bid var blot med til, at Herning-Ikast Håndbold blødte endnu mere, og de fik kontakt på 17 – 17.

– Vi blev mere aggressive i forsvaret, og det var med til at skabe os flere chancer. Og så skal der lyde store ros til de spillere, der ikke var på banen. De var med til at holde spillerne igen, og det roste jeg dem også for, sagde cheftræneren.

Comebacket slog dog ikke helt værterne ud af kurs, og det lykkedes dem af holde fat og gøre kampen spændende. Med et halvandet minut igen var det helt lige på 22 – 22.

Hjemmeholdet fik scoret med 18 sekunder igen. Jesper Jensen fik taget en timeout og sat et spil op. Et indspil til Marit Frafjord var stregspilleren lige ved at miste, men hun fangede sin egen bold og sat udligningen ind med tre sekunder igen.

Værterne tog timeout, men de nåede ikke at komme til en afslutning, og en tredje kamp var en realitet. Stemningen var høj, og som en kæk Rikke Poulsen sagde efter kampen:

– Det er lidt sjovere at vinde medaljer på hjemmebane.

Og den kamp finder sted på mandag den 31. maj.

Kampen i tal:

Herning-Ikast Håndbold – Team Esbjerg 23 – 23 (11 – 6)

Målscorere Team Esbjerg: Sanna Solberg 5, Mette Tranborg 4, Marit Røsberg Jacobsen 3, Vilde Mortensen Ingstad 3, Marit Malm Frafjord 2, Kristine Breistøl 2, Elma Halilcevic 2, Nerea Pena 1, Annette Jensen 1.

Topscorer Herning-Ikast Håndbold: Stine Skogrand 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 5

Herning-Ikast Håndbold: 1

I IBF Arena, Ikast.