Taget var millimeter fra at lette sig i endnu et sidste sekunds-drama

22/05 - 2021

Med få sekunder igen kunne taget i Blue Water Dokken havde løftet sig af fundamentet, men desværre blev Team Esbjergs sidste chance for en sejr reddet, og det første opgør i bronzekampen mod Herning-Ikast Håndbold endte uden vinder.

Kristine Breistøls forsøg kunne have fået de 812 tilbagevendende tilskuere til at juble i en eufori, der kunne have sat spørgsmålstegn ved, om taget i hallen kunne holdet til det.

I kampens indledning lå det ikke helt i kortene, at kampen skulle blive så tæt, som den blev. Team Esbjerg tog hurtigt teten, bakket godt op af de tilskuere, som havde været savnet i et halvt år.

Det første mål af Mette Tranborg, og den første redning af Rikke Poulsen fortalte om et hungrende publikum, der havde savnet Team Esbjerg lige så meget, som holdet havde savnet dem.

– Allerede inden vi gik på banen, kunne vi mærke det. Da vi så trådte ind til opvarmningen begyndte man helt at få kuldegysninger over det. Det er disse kampe, hvor der også er meget på spil, som vi lever for, siger Team Esbjergs topscorer i opgøret, Mette Tranborg, der sluttede af med ni mål.

Hjemmeholdet fik skabt en føring på 7-2 efter det første kvarter, men herefter begyndte et velkendt billede at tegne sig. Et, som holdet gerne havde været foruden.

For igen begyndte Sabine Englert at tage fra. Blandet med tekniske fejl fik man nærmest deja-vú fra de seneste opgør mod Herning-Ikast.

– Jeg tror nok, at nogen af spillerne begyndte at få lidt flashback fra de kampe. Vi spillede egentlig det første kvarter meget godt, men vi mistede lidt sjæl i opgøret i den tid, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Det lykkedes Team Esbjerg at holde fast i gæsterne, så de gik til pause med en føring på tre mål. I anden halvleg havde Herning-Ikast dirigentstokken i deres hånd, mens hjemmeholdet halsede efter lidt ude af takt.

Rytmen fandt de dog – blandt andet takke været et larmende publikum – og de fik kontakt med gæsterne med 10 minutter igen.

I slutminutterne var det Team Esbjerg, der kunne vinde kampen, mens følelsen var, at Herning-Ikast højest kunne få uafgjort.

Med et minut igen førte værterne med et, men et mål 20 sekunder før tid fik bragt balance i regnskabet. Kampen lå nu i Team Esbjergs hænder.

En timeout blev taget, hvor spillet blev tegnet og lagt op. Breistøl skulle afslutte, men desværre tog Jessica Ryde bolden. Til et stort suk i Blue Water Dokken.

– Der er en ærgrelse over, at vi ikke fik scoret til sidst. For det kunne lige så godt have været os, der fik de to point i dag. Kampen igennem stod vi godt i forsvaret. Vi ledte lidt efter løsninger i angreb, men vi fandt det frem efter pausen. Men nu ved vi, hvad der skal til oppe i Ikast. Nu skal vi bruge de næste dage på at finde ressourcer til den kamp, sagde cheftræneren.

Det uafgjorte resultat betyder, at en eventuel vinder i Ikast på tirsdag den 25. maj vil vinde bronzemedaljen. Hvis det opgør også ender uden vinder, skal de to hold ud i et tredjeopgør om medaljen.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Herning-Ikast Håndbold 29 – 29 (11 – 14)

Målscorere Team Esbjerg: Mette Tranborg 9, Marit Røsberg Jacobsen 5, Vilde Mortensen Ingstad 4, Kaja Kamp 3, Annette Jensen 3, Kristine Breistøl 2, Marit Malm Frafjord 1, Elma Halilcevic 1, Sanna Solberg 1.

Topscorer Herning-Ikast Håndbold: Ingvild Bakkerud 8.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

Herning-Ikast Håndbold: 5

812 tilskuere i Blue Water Dokken, Esbjerg.