Marginaler sætter maksimalt pres på Team Esbjerg

11/05 - 2021

Få hundrededele af et sekund skilte Team Esbjerg fra et fantastisk udgangspunkt, da de her til aften mødte Odense Håndbold i den første af tre mulige semifinaler i Bambusa Kvindeligaen.

For ved stillingen 27 – 26 skød Annette Jensen mod mål, men inden bolden ramte netmaskerne, lød hornet i hallen, og nederlaget var en realitet.

Kampen i gennem haltede gæsterne fra Esbjerg efter værterne, men en stærk fight i slutminutter var med til at give holdet flere muligheder for at afgøre det selv, men nervøsiteten sneg sig ind i begge mandskaber.

Det var første halvleg også et godt tegn på. Mange tekniske fejl fra begge mandskaber gjorde, at det blev meget rodet. Det var dog Odense Håndbold, som førte an, og det gjorde de gennem det meste af første halvleg, og de gik også til pause med en smal føring.

Den blev udbygget i indledningen af anden halvleg, og det begyndte at se lidt svært ud for Team Esbjerg. Men holdet gav ikke op. God fight og masser af gåpåmod førte til, at de fik lukket hullet, som værterne havde skabt.

– I anden halvleg kommer vi med det, vi har. Første halvleg lavede vi for mange fejl, som vi skal have holdt væk. Vi blev også presset efter pausen på ressourcer. De sidste 10 minutter var spillerne ved at være tomme, og det er helt forståeligt, sagde Jesper Jensen efter kampen.

Kristine Breistøl sad over sammen med Sonja Frey, og så blev Estavana Polman også ramt af uheld under kampen.

– Vi kan ikke sige noget om Polman. De næste dage må vise, hvad der skal ske, sagde cheftræner kort om hollænderen.

På trods af en benzintank, der var ved at køre på dampe, så blev Team Esbjerg ved at klø på. Godt hjulpet på vej af mange tekniske fejl af Odense Håndbold, som blev udnyttet i den anden ende.

Ved stillingen 27 – 26 til hjemmeholdet og med et minut igen på tavlen var intet afgjort. Team Esbjerg var i angreb, men en lidt forhastet beslutning og en skæv afslutning smed alle kortene over på Odenses bord, inden der kunne tages en timeout.

Hjemmeholdet kunne nu lukke kampen, men en vital redning fra Rikke Poulsen i målet med otte sekunder igen, gav Team Esbjerg chancen for at få en fremragende resultat med fra Fyn.

Timeouten blev hurtigt taget, og med seks sekunder igen var tiden begrænset. Et angreb blev sat op. Nerea Pena løb bolden flot op, sendte den videre til Marit Røsberg, der spillede Annette Jensen fri.

Hun hamrede bolden ind i kassen, netop som haluret lød. Men var det for sent?

Odense jublede over sejren, men dommerene kiggede spillet igennem for at være sikre i deres sag. Og ganske rigtigt var bolden i luften, men ikke inde over stregen, da hornet lød. Dermed blev det til et nederlag.

Selvom det er en streg i regningen, som betyder, at næste kamp skal vindes, så tager cheftræneren masser af gode momenter med fra kampen.

– Vi kæmpede forbilledligt. Det er selvfølgelig ærgerligt at tabe, men vi kan være stolte af indsatsen. Vi var presset og skulle finde løsninger ud af ingenting. Så vi går af sted med oprejst pande, sagde Jesper Jensen.

Alt andet end en sejr vil betyde, at finalen glipper, og at der i stedet skal spilles om bronzemedaljer. Returkampen spilles i Esbjerg på lørdag den 15. maj klokken 16.

Kampen i tal:

Odense Håndbold – Team Esbjerg 27 – 26 (14 – 12)

Målscorere Team Esbjerg: Nerea Pena 9, Annette Jensen 6, Mette Tranborg 5, Marit Røsberg Jacobsen 2, Sanna Solberg 2, Line Myers 1, Estavana Polman 1.

Topscorer Odense Håndbold: Lois Abbingh 10.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

Odense Håndbold: 2

0 tilskuere i Odense Idrætshal, Odense.