Team Esbjerg genvinder ny lokal hæder efter guldsæson

29/04 - 2021

Året 2020 vil af mange grunde bliver husket for alt det, der skete ude for banen, men i Team Esbjerg skete der også mange ting inde for stregerne. Det blev til endnu et mesterskab samt en fornem kampagne i DELO EHF Champions League, hvor Final4 var i sigte, men pandemien fik sat en stopper for dette mål.

Derfor var 2020 et år, hvor der var meget at juble over i Team Esbjerg, men der er mere på vej. Klubben har vundet Esbjerg Kommunes Idrætspris for 2020, og dermed forsvarer de denne titel, da de også vandt den i fjor.

– Team Esbjerg nyder stor opbakning i hele kommunen, som et håndboldflagskib i absolut verdensklasse og er samtidig med til at give rigtig god og positiv omtale langt udenfor landets grænser. Vi har alle savnet de gode stunder i Blue Water Dokken, hvor holdet jo gang på gang har leveret store håndboldoplevelser, og hvor det særlige sammenhold mellem både spillere, trænerteamet, ledelsen og de mange frivillig udfolder sig for os alle, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Team Esbjerg er ikke uvant med denne fornemme pris. Første gang klubben vandt var i 2011, og det blev også til endnu en pris fire år senere i 2015, da holdet vandt DM-sølv. I 2019 fik holdet også tildelt denne fornemme hæder.

Det er derfor også anden gang, at cheftræner Jesper Jensen vinder den. Tredje gang i alt, da han også vandt den som spiller for Team Esbjergs herrer tilbage i 1998, og den lokale anerkendelse har en enorm betydning, mener han.

– Man skal ikke tage fejl af, hvor meget en lokal pris betyder for os. På det menneskelig plan giver det mere at få ros fra personer, som man omgås med, og som man kan støde ind i på gaden og giver én et klap på skulderen. Det er også titler, som i sidste ende definerer vores sæsoner, men det at den er lokal og fra folk, som følger os, har en enorm betydning og gør en stor forskel, siger Jesper Jensen.

Udover de gange, som Team Esbjerg har vundet prisen som hold, har også Lotte Haandbæk vundet den som individuel person i 2005.

Prisen skulle have været overrakt i forbindelse med Esbjerg Kommunes traditionelle Idrætsfest i Musikhuset i februar, men på grund af den nuværende pandemi blev festen desværre aflyst.

Juryen, der står bag uddelingen af prisen, består af borgmester Jesper Frost Rasmussen, journalist og repræsentant for pressen Chris U. Pedersen samt formanden for Esbjerg Idrætsråd, Villy Grøn.