Gruppefinale venter efter urytmisk sejr over Silkeborg-Voel

27/04 - 2021

Spændingen blev lidt for høj, da Team Esbjerg i dag tog imod Silkeborg-Voel KFUM i den andensidste kampe i Bambusa Kvindeligaens slutspil. For selvom gæsterne fra Søhøjlandet ikke havde noget at spille for, så gav de værterne kamp til stregen. Det viste resultattavlen bare ikke, da det blev til en sejr på 35 – 27 til hjemmeholdet.

For Team Esbjerg var det vitalt at få point i opgøret. Et nederlag vil betyde, at førstepladsen i puljen vil gå til Herning-Ikast Håndbold. Derfor var intensiteten i holdet også høj i kampens indledning.

De fik hurtigt etableret en føring, og ved stillingen 12 – 5 kunne man fristes til at tro, at løbet allerede var kørt for Silkeborg-Voel. Men efter en timeout begyndte gæsterne at spille syv mod seks. Det pudsige lå i, at det var på dette tidspunkt, at cheftræner Jesper Jensen valgte at disponere anderledes tektisk og spare spillere til kampen på lørdag.

– Jeg følte, at vi havde kampen i nogenlunde kontrol. De gik så over i at spille syv mod seks, og det havde vi svært ved at få dæmmet op med. Det var med til at tage tempoet ud af kampen også. Jeg valgte også, lade nogen spillere sidde lidt over, så de kunne være klar til opgøret mod Herning, sagde Jesper Jensen.

Det taktiske udspil fra Silkeborg-Voel var en gevinst for udeholdet, der konsekvent tog målvogteren ud i deres etablerede angreb. Det var også med til, at de fik lukket noget af det hul, som Team Esbjerg havde oparbejdet, og ved pause var de bagud med 16 – 19.

Efter pausen var der ikke de store taktiske ændringer fra nogen af holdene. Jesper Jensen holdt fast i at bruge bredden i truppen, mens Silkeborg-Voel blev ved med at spille syv mod seks i angrebet. Cheftræneren er også hurtig til at påtage sig ansvaret for, at kampen derfor blev en del urytmisk.

– Jeg kunne godt have kørt videre med samme hold fra stillingen 12 – 5, og vi vil have vundet større. For udskiftningerne var også med til, at tempoet ikke blev det samme. Så jeg tager også noget af det ansvar, sagde Jesper Jensen.

De to hold fulgte også hinanden ad i et godt stykke tid. Men som kampen skred frem blev det tydeligere, at gæsterne på et tidspunkt vil løbe tør for kræfter. Det var ofte de samme spillere, der kæmpede med næb og klør for få lukket de to-tre mål, som de hele tiden haltede efter med.

Og med et lille kvarter igen begyndte gæsterne så småt at gå op i syningerne. En Rikke Granlund tog alvorligt fra i anden halvleg, og det satte de mange gode skyttere fra Silkeborg-Voel i skak.

Samtidig kom der blink af en kynisme, som gerne kunne have kommet lidt før for lukke kampen helt. Derfor blev resultatet også en del større, end kampens reelle spænding fortalte.

– Der var mange små individuelle fejl hist og her, og der var heller ikke helt det samme spændingsniveau. Det klandrer jeg ikke spillerne for. Det er meget naturligt, når man kommer foran med syv så hurtigt, at der det niveau falder. Jeg er dog ikke bekymret for kampen mod Herning. Det bliver noget helt andet, hvor spændingsnieavuet bliver højere, afsluttede cheftræneren.

Sejren lød på 35 – 27, og derfor er der lagt op til et brag på lørdag, hvor Herning-Ikast Håndbold gæster Blue Water Dokken til en regulær gruppefinale om førstepladsen. Jesper Jensen var også fortrøstningfuld over, at de små skader, som har ramt Team Esbjerg den seneste tid vil være fortid på lørdag.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Silkeborg-Voel KFUM 35 – 27 (19 – 16).

Målscorere Team Esbjerg: Vilde Mortensen Ingstad 9, Nerea Pena 7, Sonja Frey 6, Marit Røsberg Jacobsen 6, Annette Jensen 2, Rikke Marie Granlund 1, Marit Malm Frafjord 1, Mette Tranborg 1, Elma Halilcevic 1, Sanna Solberg 1.

Topscorer Silkeborg-Voel KFUM: Eira Aune 7.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Silkeborg-Voel KFUM: 1

0 tilskuere i Blue Water Dokken, Esbjerg.