Kravet er sejr over Silkeborg-Voel inden gruppefinale

26/04 - 2021

Team Esbjerg kom igen i en vinderrolle, da de slog København Håndbold i seneste opgør i weekenden. Sejren betød, at de nu er sikret en semifinale i Bambusa Kvindeligaen, men målet for sæsonen er ikke helt indfriet, og en sejr over Silkeborg-Voel KFUM vil rykke holdet tættere på det mål.

Det er allerede givet, at Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold går videre, men det er endnu uvist, hvem der får førstepladsen i slutspilspuljen. Den giver hjemmebanefordel i en eventuel tredje kamp semifinalen, og det er værd at kæmpe for. Derfor er det vigtigt, at Team Esbjerg går ind til opgøret mod Silkeborg-Voel med samme intensitet, som var det en finale, fortæller cheftræner Jesper Jensen

– Vores mål er at vinde kampe. Det er det vigtigste. Efter kampen mod København skal vi også holde lidt øje med skader. Men vi skal vinde, så vi selv kan afgøre det på hjemmebane mod Herning-Ikast, siger Jesper Jensen.

Tirsdagens modstander er et hold, der er ramt på selvtillid. Nul point, hvoraf flere af nederlagene har været store, gør, at Silkeborg-Voel ikke har meget andet at spille for end æren. Men de har tidligere taget point fra Team Esbjerg, derfor er cheftræneren varsom.

– Vi kan ikke slappe af selvom semifinalen er på plads. Dét var kun et delmål. Målet er længere fremme, og vi skal prøve at arbejde os frem til at få en fordel frem til finalen. Derfor skal vi prøve at holde os i et gamemode. Holde den rytme, vi er inde i, og som gjorde, at vi spillede godt mod København. Den skal vi ramme igen, siger cheftræneren.

Men hvordan får man de to point? I første omgang gælder det om at få en god start, mener Jesper Jensen. Det har været noget, som Team Esbjerg har haft for vane at have de seneste kampe. Ved at få en god indledning på opgøret, gør man det svært for gæsterne at vende tilbage, da kvaliteten og det individuelle spil er på et højere niveau for esbjergenserne end tirsdagens modstander.

– Silkeborg-Voel er ikke i samme forfatning, som de har været. De er et ramt hold. Derfor skal vi i opgøret sørge for, at vi ikke giver dem selvtillid ved at få en god start, så de begynder at få en tro på det. Deres start på opgørene har været hårde på det seneste, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg har været ramt af flere småskader, men de er alle i bedring, og de vil være at finde i truppen, når kampen går i gang på tirsdag. Kun Estavana Polman vil misse opgøret på tirsdag, da hun stadig er i Holland ramt af corona.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen Slutspil, Pulje 1 mod Silkeborg-Voel KFUM tirsdag den 27. april kl. 17.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg, Line Myers og Nerea Pena.