Semifinale er guleroden for enden af svært udebaneopgør

23/04 - 2021

Ét point skiller Team Esbjerg fra semifinalen i Bambusa Kvindeligaen. Og med tre kampe tilbage i slutspillet, er der masser af muligheder for at blive blandt de fire bedste i denne sæson. Første chance er på lørdag, hvor turen går til hovedstaden og København Håndbold.

Kampen kommer efter en længere landskampspause, og derfor ligger seneste opgør også et stykke tilbage. Nederlaget til Herning-Ikast Håndbold har sendt Team Esbjerg ned på andenpladsen i puljen. Lige efter følger lørdagens modstander, der har fire point op. De er derfor pisket til sejr, da uafgjort stadig vil sende Team Esbjerg videre.

København Håndbold har tidligere skabt problemer for Jesper Jensens mandskab. Selvom det er blevet til tre sejre af tre mulige i denne sæson, så har det ikke være uden slinger i valsen. Københavnske kontraer er stadig i fokus, for selvom de blev holdt i skak i seneste opgør i slutningen af marts, så kan de stikke en kæp i hjulet på Team Esbjergs drømme om et mesterskab.

– Det lykkedes os at holde dem nede i vores seneste sejr, men de har løbet flere hold over i denne sæson. Senest mod Silkeborg-Voel. Derfor skal vi have respekt for dem, og vores returløb skal være på plads, siger Jesper Jensen om lørdagens kamp.

Inden kampen skydes i gang skal holdet gennem en lang bustur, og denne kan altid sætte sig i benene på et hold, der skal ud at præstere på højeste niveau kort tid efter. Det er set tidligere, at en længere tur kan komme til at koste toppen af niveauet for selv de bedste spillere, og der er også en respekt fra cheftræneren omkring turen.

– Jeg vil ikke sige, at vi frygter den, men den kan have en effekt på holdet. Så kan det være at vi lige tager en ekstra pause på vej derover, hvor vi kan strække benene lidt. Tidspunktet kan også være til vores fordel, siger Jesper Jensen og peger på, at lørdagens kamp spilles midt på eftermiddagen, mens seneste opgør i hovedstaden først gik i gang kl. 20.

I sidste ende er det København Håndbold, der skal frem over stepperne. Sejren skal i hus, hvis de skal gøre sig forhåbninger om en semifinale, og det kan skabe ekstra motivation hos dem. Men det kan også skabe et pres, og det mener Jesper Jensen er til Team Esbjergs fordel.

– Vi er stadig storfavoritter til at gå videre til semifinalerne, for vi har tre forsøg til at få det ene point. Derfor hviler der nok et større pres på dem for at få den sejr, afslutter cheftræneren.

Det er en fuldtallig spillertrup, der tager den lange tur over Storebælt på lørdag.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen Slutspil, Pulje 1 mod København Håndbold lørdag den 24. april kl. 14.00 i Frederiksberg-Hallerne, Frederiksberg:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg, Line Myers, Estavana Polman og Nerea Pena.