Semifinale glipper i første forsøg

07/04 - 2021

Team Esbjerg kunne med en sejr sikre sig en semifinaleplads i aftes, hvis de kunne slå Herning-Ikast Håndbold i Bambusa Kvindeligaens slutspil på udebane. Det skulle dog ikke blive denne gang, da en firemålsføring blev smidt over styr i slutminutter til et nederlag på 27-30.

I første halvleg viste værterne fra Herning-Ikast også tænder. De var tændte var start, og de fik vist mere effektivitet. De kom foran med fire, inden Team Esbjerg igen vik kontakt med dem.

Især i forsvaret havde gæsterne problemer. Marit Malm Frafjord manglede nemlig i det centrale forsvar, efter hun fik en mindre skade til træning i går. Hun blev testet op til kampen, men hun var ikke i stand til at være med. Og tabet af hende var stort, erkendte cheftræner Jesper Jensen efter kampen.

– Vi manglede hende. Hun er lidt vores krumtap i forsvaret. Der var perioder, hvor vi stod godt, men når vi ikke lige kan få det løst, så er det hende, der finde disse løsninger, sagde Jesper Jensen.

Tabet af Frafjord fik større betydning senere hen i kampen. For de to hold fulgtes godt ad resten af første halvleg, og de gik også til pause helt lige med 13 mål til hver.

Efter pausesnakken begyndte Team Esbjerg at tage små skridt hen mod en vigtig føring. Holdene skiftede til at score mål, men gæsterne stjal et mål hist og her, og de kom foran med fire, da der manglede små 12 minutter af opgøret.

– Der var mange ting, vi gjorde godt. Vi var effektive i store periode og forsvaret stod fint. Efter 20 minutter havde de kun scoret syv mål. Og forsvaret havde styr på det, indtil de går over i syv mod seks, sagde cheftræneren.

Og det var denne beslutning fra Herning-Ikast Håndbold, som blev kampafgørende. De fik hurtigt hentet den firemålsføring, som Team Esbjerg havde oparbejdet. Og mere til.

Faktisk scorede de seks mål i træk, inden Estavana Polman fik brudt den stime. Skiftet til syv mod seks skabte store problemer i defensiven, og derfor gjorde det endnu mere ondt, at mulighederne i offensiven var mange, men ikke blev udnyttet. Og her var Frafjords fravær stor.

– Vi havde problemer med deres syv mod seks. Det er okay chancer, vi kommer frem til. Men vi brændte, og de fik selvtillid. Vi blev paniske til tider, og de får fornemmelsen af, at de har held med at spille syv mod seks, fortalte Jesper Jensen.

I et sidste forsøg gik defensiven frem for at fremprovokere fejl, men løbet var kørt. Det blev til en sejr til Herning-Ikast Håndbold, der nu overtager førstepladsen i slutspilspuljen.

Dermed missede holdet også chancen for at spille sig i semifinalen allerede i første forsøg. Det går dog ikke truppen eller træneren på.

– Vi skal videre til næste kampe. Vi havde gerne vundet, for så havde vi stået bedre til at vinde gruppen. Der er dog ingen panik. Vi skal stadig selv aføgre det, og vi er stadig storfavoritter til at komme videre, så der er stadig ro omkring det, afsluttede cheftræneren.

Kampen i tal:

Herning-Ikast Håndbold – Team Esbjerg 30 – 27 (13 – 13).

Målscorere Team Esbjerg: Sanna Solberg 5, Vilde Mortensen Ingstad 5, Marit Røsberg Jacobsen 4, Nerea Pena 4, Estavana Polman 3, Kaja Kamp 2, Annette Jensen 2, Mette Tranborg 1, Sonja Frey 1.

Topscorer Herning-Ikast Håndbold: Helene Fauske 8.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Herning-Ikast Håndbold: 2

0 tilskuere i IBF Arena, Ikast.