Spillernes kvinde tager en sæson yderligere

27/03 - 2021

Team Esbjergs assistenttræner siden sommeren 2019, Ana Razdorov Lyø, har forlænget sin aftale med yderligere en sæson, så den har udløb 30. juni 2022.

Den 47-årige, internationale håndboldprofil kom til Esbjerg med en ballast som spiller på topniveau i Eksjugoslavien og Holland samt i Danmark, som hun kom til i 2002, har spillet i en række klubber og været ligatopscorer. Trænergerningen blev indledt i 2010 på både ungdoms- og seniorniveau, og ved siden af uddannede hun sig til folkeskolelærer i 2016 og diplomtræner i håndbold i 2019. Inden Team Esbjerg var Ana Razdorov cheftræner i Fredericia HK i 1. division, og siden har hun fundet ind i et tæt samarbejde med cheftræner Jesper Jensen.

– Team Esbjerg er en supergod klub med verdens bedste spillere og den bedste træner, Jesper, som jeg lærer meget af, og jeg udvikler mig virkelig i jobbet. Det er bare et dejligt sted at være, først og fremmest i kraft af pigerne, der skaber en god stemning omkring sig, og så Jesper og alle de andre. Jeg føler mig set og hørt og har lov til at være mig selv. Jeg vil lige så meget som dem vinde det hele og føler, at jeg er det rigtige sted. Det er mere en livsstil end et job at være her, siger Ana Razdorov. 

Jesper Jensen lægger vægt på, at ledergruppen omkring ligaholdet supplerer hinanden og afdækker så mange kompetencer som muligt, og i den henseende lægger Ana Razdorov til.

– Ana supplerer, hvor jeg har mine begrænsninger, og har især vist sin evne til at kommunikere med spillerne. Det er et selvstændigt parameter, at hun er kvinde med de muligheder, det åbner i omgangen med spillertruppen. I grove træk har vi fundet en arbejdsdeling, hvor hun evaluerer og analyserer de kampe, vi har spillet, og samler spillere op, hvis der er behov for det, og jeg kigger mere fremad mod de næste opgaver. Helt så skarpt er det dog ikke i dagligdagen, siger Jesper Jensen og tilføjer:

– Jeg dobbeltjobber og er også landstræner. Når jeg er afsted, er det vigtigt at have en træner herhjemme, som spillerne er trygge ved. Da jeg vendte tilbage fra EM i december, mødte jeg spillere i fin forfatning, og Ana havde gjort et godt job.

Team Esbjergs bestyrelsesformand, Bjarne Pedersen, er yderst tilfreds med at knytte Razdorov til klubben i endnu en sæson. Kontinuitet er også vigtig i trænerstaben.

– Samarbejdet mellem Ana og Jesper fungerer fint, og de har fundet en rollefordeling, hvor man udnytter hinandens kompetencer. Vi har aldrig lagt skjul på, at vi gerne vil have en kvindelig assistenttræner, for vi tror, at det giver ekstra muligheder i forhold til spillerne. Det kan være nemmere at åbne sig over for en person af samme køn, og man kan tage eventuelle konflikter i opløbet, siger Bjarne Pedersen.

Serbiskfødte Ana Razdorov er hollandsk statsborger, har spillet ca. 85 landskampe for Holland og deltaget i tre slutrunder. Hun bor i Odense, er gift med volleyballlegenden Peter Lyø og har tre børn, heriblandt tvillingerne Mila og Luka, som hun har været træner for i IF Stjernen Odense i tre år. I næste sæson er det Milas tur.