Perfekt start på slutspillet i Polman-comeback

24/03 - 2021

Efter kampen var det svært at sætte en finger på, hvad der kunne være bedre for Team Esbjerg i storsejren over Silkeborg-Voel KFUM i Bambusa Kvindeligaens første slutspilskamp. For udover en sejr på hele 15 mål, så blev det også til et overraskende comeback til Estavana Polman, som tjekkede ind med fire mål.

Kampen indledte i et hæsblæsende tempo. Allerede efter seks minutter havde stod der 7 – 4 til Team Esbjerg. Begge hold kom med hurtigt spil med få fejl og en høj effektivitet. Det var nærmest et spørgsmål om, hvem der kunne holde dette i længest tid.

Cheftræner Jesper Jensen var også glad over begyndelsen på opgøret, hvor offensiven viste kynisme og en skarphed, der lå på et helt andet niveau.

– Offensivt var det tæt på perfekt håndbold i de første 15 minutter. Silkeborg blev så også ved med at score, men vi forbliver foran, selvom forsvaret ikke helt rammer det. Det fik vi så styr på, og vi fik glidende udbygget et forspring, sagde Jesper Jensen.

Og føringen blev større og større. Det endte også med en pauseføring på hele 18 – 11 til Team Esbjerg, der i anden halvleg fortsatte de gode tendenser med stærkt forsvarspil, og en offensiv, der scorede på næsten alt.

Tempoet gik så også ud af kampen, men derfor var der også tid til, at Estavana Polman kunne få comeback. Hollænderen har været ude med en slemt knæskade siden i sommer, og derfor var det et stort øjeblik, da hun kom på banen igen.

Og hun skulle ikke bruge lang tid på at vise sit værd. Allerede i første angreb steg hun til vejrs og hamrede bolden i kassen til sit første mål.

– Det er typisk hende. Hun har jo et stort boldtalent, som i første angreb stadig er meget bevidst om sine evner. Det er jo både lidt skørt og imponerende, siger en glad cheftræner.

Det var såmænd også ‘Essie’, der satte punktum på kampen, da hun med opgørets sidste scoring gav Team Esbjerg en god start på slutspillet med en sejr på hele 37 – 22.

– Jeg kunne ikke har skrevet det bedre selv. Det er den bedste måde, vi kunne have afviklet kampen på. Sikker sejr, spilletid til Polman, og flere spillere, der blev sparet, efter de kom hjem fra landskampe. Så det er meget svært at være utilfreds, afsluttede Jesper Jensen.

Med sejren har Team Esbjerg allerede sat sig godt i førersæddet i Bambusa Kvindeligaen Slutspil Pulje 1, hvor de har fire point. Næste kamp er på hjemmebane, hvor København Håndbold kommer på besøg i Blue Water Dokken. Den kamp spilles onsdag den 31. marts klokken 20.30.