Individuel kvalitet skal gøre forskellen i Silkeborg

23/03 - 2021

Nu begynder det for alvor at spidse til i denne sæson. Onsdag begynder slutspillet i Bambusa Kvindeligaen for Team Esbjergs vedkommende, og det bliver mod Silkeborg-Voel KFUM på udebane.

Allerede inden kampen er skudt i gang, står Team Esbjerg med to point i puljen, som også tæller Herning-Ikast Håndbold samt København Håndbold. Derfor kan en sejr over Silkeborg-Voel KFUM være et stort skridt mod en kommende semifinale.

Sejren skal dog først komme i hus, inden fremtiden begynder at fylde for meget. De to hold mødte hinanden sidst i februar, hvor Team Esbjerg vandt med otte mål. Selvom det på papiret kan virke til at være en storsejr, så var det meget tættere end det, da silkeborgenserne kun var et mål fra esbjergenserne et godt stykke inde i anden halvleg. Derfor er cheftræner Jesper Jensen også varsom inden opgøret på onsdag.

– I forhold til seneste opgør lærte jeg ikke noget, jeg ikke vidste i forvejen. Hvis man som hold ikke er på toppen, så kan de være svære at slå. Men når vi er på toppen, er så vi bedre. De står dog med et fint forsvar og kommer med et bevægeligt angreb. De kommer nok heller ikke med noget nyt, men det gør vi heller ikke. Spørgsmålet er nærmere, om man har lært noget fra de første opgør, fortæller Jesper Jensen.

Seneste opgør for Team Esbjerg ligger nu en halvanden uge tilbage. Og med det tætte program, som holdet har været i gennem, kunne sådan en landskampspause måske være meget belejligt, da det vil kunne hjælpe spillerne med at på genopladet batterierne. Men cheftræneren mener mere, at pausen har været til fordel for sin kommende modstander.

– Vi har mange spillere på flere landshold, og de har kunnet kigge udelukkende på denne kamp og lave taktiske ting. De har måske har seks-syv træningspas, mens vi kun har fået én samlet, og det giver dem en fordel rent taktisk, mener Jesper Jensen og fortsætter:

– På det individuelle har vi så en større kvalitet. Vi skal se, om vi ikke kan ramme vores niveau. Vi har nogen taktiske ting, som vi kan ramme dem på, og så skal vi se, om vi ikke kan toppe vores egen præstation.

Alle spillere er også klar til kamp på onsdag. Og denne gang er et snekaos i Holland ikke skyld i en stressfyldt optakt ligesom ved seneste møde med Silkeborg-Voel.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen Slutspil, Pulje 1 mod Silkeborg-Voel KFUM onsdag den 24. marts kl. 18.30 i JYSK Arena, Silkeborg:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg, Line Myers og Nerea Pena.