Brest blev Team Esbjergs endestation i Europa

14/03 - 2021

Det blev desværre altid tæt, da Team Esbjerg i dag skulle spille deres spinkle chance mod Brest Bretagne Handball i DELO EHF Champions League. For med en fransk føring på seks mål fra første kamp, blev det igen til endnu et nederlag på tre mål, og dermed er det slut med europæiske kampe for Team Esbjerg.

Chancen for videre avancement var i forvejen lille, men cheftræner Jesper Jensen havde ikke tænkt sig at give op, og den minimale mulighed skulle jagtes.

Indledningsvis så det også fint ud for danskerne. De fulgte med og havde kontakt med Brest i begyndelsen af kampen, men langtsomt begyndte det at gå galt for Team Esbjerg. Meget galt.

Hurtigheden i kontraerne og især effektiviteten i offensiven var forskellen på de to hold i første halvleg. Samtidig gjorde Sandra Toft også det onde ved sit forhenværende hold, da hun tog fra i det franske mål.

Det blev også til en pauseføring på hele 19 – 11 til Brest, og dermed var chancerne for en deltagelse i kvartfinalen reelt udspillet. Derfor handlede pausensnakken heller ikke om at gå efter den samlet sejr.

– Vi snakkede om, at det ikke var tilfredsstillende. Det gjaldt om at samle os selv op også som hold og bruge de sidste 30 minutter på noget fornuftigt, inden slutspillet går i gang hjemme i Danmark, sagde Jesper Jensen.

Og til spillernes kredit gjorde de også det. Gode forsvarsaktioner, som også endte i flere fornemme redninger af Rikke Poulsen førte til kontramål og med en større skarphed i offensiven blev føringen skrumpet ned til kun 21 – 19.

Brest havde dog også skiftet en del ud, men det var stadig med en stamme af stjerner på banen. Og disse trådte i karakter, inden Team Esbjerg fik kontakt, og derfor blev der ikke spænding om sejren i kampen.

Dermed blev det til endnu et nederlag til Brest på 27 – 30. Det blev også til to håndboldlektioner, som holdet skal tage i lære af. For der er stadig masser af håndbold endnu i denne sæson.

– Vi har ikke brugt de her lektioner i Champions League. Vi har ikke lært af vores fejl, og nu fik vi endnu en lektion her. Vi skal have en fysisk intensitet fra start. De store kan også lige skrue lidt op for dét og kynismen, når det gælder. Det må vi se, om vi ikke kan tage med hjem til slutspillet, sagde cheftræneren.

Det er også enden på DELO EHF Champions League for Team Esbjerg i denne sæson. Ottendedelsfinalen blev endestationen for de danske mestre, og det kan cheftræneren godkende.

– Det er godkendt, men det har ikke været prangende. Vi skal huske på, at Estavana Polman og Line Myers har siddet ude, og de tab har været ekstra store i det europæiske i forhold til den danske liga. Så det har været godkendt med de udfordringer, vi har haft, afsluttede Jesper Jensen.

Der venter nu en lille pausen for 10 dage inden næste kampe for Team Esbjerg. Her skal de til Silkeborg for at møde Silkeborg-Voel KFUM i den første slutspilskamp i dette forår.

Kampen i tal:

Brest Bretagne Handball – Team Esbjerg 30 – 27 (19 – 11). Brest vinder samlet med 63 – 54.

Målscorere Team Esbjerg: Mette Tranborg 6, Marit Malm Frafjord 3, Marit Røsberg Jacobsen 3, Sonja Frey 3, Vilde Mortensen Ingstad 3, Sanna Solberg 2, Nerea Pena 2, Annette Jensen 2, Kaja Kamp 1, Kristine Breistøl 1, Elma Halilcevic 1.

Topscorer Brest Bretagne Handball: Ana Gros 7.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Brest Bretagne Handball: 1

0 tilskuere i Arena Brest, Frankrig.