Sikker sejr og fynsk fiasko sender Team Esbjerg til tops

10/03 - 2021

Råbene var lidt mere højlydt, smilene var lidt bredere, og humøret var lidt højere, da Team Esbjerg her til aften slog Randers HK med 34 – 16. For ikke nok betød det to point, men da Odense Håndbold også tabte deres kamp, gav det Team Esbjerg førstepladsen i Bambusa Kvindeligaens grundspil.

Opgøret i Blue Water Dokken fik hurtigt et kontrollerende hold i form af værterne. Team Esbjergs forsvar gav intet væk til gæsterne, der havde svært ved at komme i gennem, og når det så endelig skete stod Rikke Granlund ofte i vejen.

De mange gode forsvarsaktioner gav også muligheder i omstillingerne, hvor det blev til et par af de nemme mål.

Offensiven veg heller ikke tilbage, og de bankede også kasserne ind på stribe. 20 mål blev det til i første halvleg, som endte med en sikker føring på 20 – 8.

Efter pausen kom Randers bedre med, men det kun for en stund. Koncentrationen var i top, og igen blev det kun til otte mål indkasseret. Denne gang af Rikke Poulsen, der fik de sidste 30 minutter.

Alligevel sneg der sig enkelte fejl ind hist og her i offensiven, men kampen var også næsten afgjort til Team Esbjergs fordel. Derfor begyndte man at skule lidt over Lillebælt til Odense.

Her førte Viborg stort, og med fem minutter igen af opgøret i Esbjerg kunne festen så småt begynde at gå i gang. Og da hornet lød for sidste gang, blev det også behørigt fejret inde på banen og i omklædningsrummet.

– Jeg plejer at sige et par ord efter kampen, men det kunne jeg ikke her. Musikken var simpelthen for høj, lød det fra Jesper Jensen, der selv kunne finde et smil frem.

For kampen var på mange måder – isoleret set – ganske god. Få fejl, masser af spilletid til alle, mål af alle udespillere, og kræfter, der blev sparet hos profilerne.

Det blev også til masser af spilletid til Line Myers, der blot fik sin anden kamp, siden hun kom tilbage fra graviditet. Selvom hun i første omgang er tiltænkt en rolle i forsvaret, så fik hun også aflastet Marit Røsberg Jacobsen på højrefløj, hvor det såmænd også blev til et mål.

– Det går stadig lidt op og ned for mig, men det er dejligt at været i gang. Meningen er, at jeg skal spille lidt i forsvaret, men jeg fik aflastet Marit lidt. Målet var lidt heldigt, for det er ikke der, jeg er bedst, erkendte Line Myers efter kampen med et stort smil.

Førstepladsen i Bambusa Kvindeligaen betyder i første omgang, at to point tages med over i slutspillet. På sigt kan det betyde DELO EHF Champions League, og det er vigtigt for en klub som Team Esbjerg.

– Det vil være tredje gang i træk at vi kommer i Champions League, hvis vi kommer med, og det har også betydning for de spillere, som vi kan trække til klubben, sagde Jesper Jensen.

Og netop Champions League er endnu ikke ovre for Team Esbjergs vedkommende i denne sæson. På søndag venter returopgøret mod Brest Bretagne Handball. Desværre er udgangspunktet ikke for godt, da franskmændene vandt med seks i Danmark. Kampen spilles på søndag klokken 14.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Randers HK 34 – 16 (20 – 8)

Målscorere Team Esbjerg: Annette Jensen 7, Kristine Breistøl 6, Vilde Mortensen Ingstad 4, Marit Malm Frafjord 3, Sanna Solberg 3, Kaja Kamp 2, Mette Tranborg 2, Nerea Pena 2, Sonja Frey 2, Line Myers 1, Maris Røsberg Jacobsen 1, Elma Halilcevic 1.

Topscorer Randers HK: Sidsel Mejlvang 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

Randers HK: 1

0 tilskuere i Blue Water Dokken.