Førstepladsen er på spil i grundspillets sidste kamp

09/03 - 2021

På onsdag skal Team Esbjerg spille sidste opgør i grundspillet i Bambusa Kvindeligaen. Kampen er mod Randers HK, hvor en mulig førsteplads kan vente, når de to gange 30 minutter er færdigspillet.

For i Odense tager hjemmeholdet mod Viborg HK, og de tre hold kæmper indbyrdes om de tre øverste pladser i ligaen. Og der er flere scenarier, som kan ske:

Team Esbjerg kan tage en førsteplads – og en mulig DELO EHF Champions League-plads – med en sejr, og et nederlag til Odense Håndbold. Hvis Odense Håndbold vinder, og Team Esbjerg vinder, så ender vestjyderne på en andenplads. Begge scenarier sender Team Esbjerg videre til slutspillet med to point. Men hvis de taber, og Viborg HK vinder deres kamp, så overtager de grønne fra Midtjylland andenpladsen, da de er bedre indbyrdes.

Derfor er der meget på spil for de tre tophold onsdag aften. Hos Team Esbjerg gælder det dog om at afgøre tingene selv. For med en sejr er de sikker på at få to point med til slutspillet, og det betyder også et skridt nærmere en semifinale senere på foråret.

– Førstepladsen kan betyde Champions League, men det er heller ikke sikkert. Det er vigtigst for os at få to point med over, så vi kan drømme om et mesterskab. Så vi er lidt ligeglade med kampen i Odense, siger cheftræner Jesper Jensen.

Sejren kommer gennem forsvaret

Men hvordan kommer der to point på kontoen mod Randers? Svaret skal findes i forsvaret, mener cheftræneren, der føler, at defensiven vil få styr på kronjydernes skydeglade bagkæde.

– Vores forsvar er godt, og hvis vi kan komme til at stå i defensiven, så er jeg ikke nervøs. Vi har redskaber til at lukke deres skytter ned. De er dygtige, men vi skal vise, det vi kan og holde fokus på det, siger Jesper Jensen.

Derfor kan han glæde sig over, at Line Myers er tilbage igen. Højrebacken har været ude i hen mod et år på grund af lykkelige omstændigheder. I søndagens kamp mod Brest Bretagne Handball fik hun lov til at smage på intensiteten af en kamp igen, selvom det ikke helt var planen. Og det er et stort aktiv, som igen er med i truppen.

– Det er supervigtigt at have Line tilbage. Hun har masser af bidrage med. I sidste sæson var hun en af Europas bedste forsvarsspillere på højrebackpositionen. Der vil gå tid, før hun kan komme med i angrebet. Men jeg troede heller ikke, at hun ville være klar nu for 14 dage siden. Men hun har steppet op, og hun vil kunne bidrage fra dag et, og det kan hun være stolt over, siger Jesper Jensen.

Hovedpersonen selv har også set frem til dette øjeblik i et stykke tid. Vi skal tilbage til marts, siden hun sidst var at finde på en håndboldbane, da først corona og senere graviditeten lukkede ned for den mulighed. Og ligesom sin cheftræner føler hun også, at det er i forsvaret, at hun kommer til at hjælpe mest.

– Det handler om at bidrage i forsvaret og aflaste Mette Tranborg. Måske også lidt i angrebet. Hun har spillet meget og gjort det godt. Derfor vil jeg være glad og tilfreds, hvis jeg kan det. Og så har jeg savnet at slås med nogen, tilføjer Line Myers til sidst med et grin.

Januar er en torn i øjet på grundspillet

Efter de 60 minutter mod Randers er alle af grundspillets 26 kampe færdigspillet for Team Esbjerg. Derfor er det også tid til en delevaluering. I øjeblikket står den på 21 sejre, to uafgjorte og to nederlag, og det er nok til at Jesper Jensen godkender det. Omend januar med sin ene sejr, to uafgjorte og et nederlag gjorde ondt.

– Overordnet set havde vi gerne købt et pointtab på seks inden sæsonen. Line Myers og Estavana Polman har været ude i hele sæsonen. Vi kæmpede lidt gennem julen, hvor vi så fik tilgang fra Nerea Pena. Januar var lidt dum, men der var en slutrunde inden og ingen tilskuere. Jeg synes, vi har klaret det godt og er meget tilfreds. Men at Odense har været dygtigere, må man bare tage hatten af for, siger cheftræneren.

I sidste ende handler det ikke om, hvordan man begynder sæsonen, men hvordan man slutter den. Og i Team Esbjerg er målet altid mesterskabet. Det vindes først i disse måneder, og det er også her, at topformen skal findes. Og i truppen er man klar.

– Vi står godt. Vi ser skarpe ud, og vi føler os klar til slutspillet. Vi havde en downperiode i januar, som vi kom i gennem. Vi kunne så se mod Brest, at vi har lidt vej endnu, når det gælder internationalt, hvor det kræver lidt mere kynisme for at vinde kampene. Vi er dog meget fortrøstningsfulde her inden slutspillet, afslutter Jesper Jensen.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Randers HK onsdag den 10. marts kl. 20.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg, Line Myers og Nerea Pena.