Svært udgangspunkt for Team Esbjerg inden fransk returkamp

07/03 - 2021

Opgaven i næste uge for Team Esbjerg i DELO EHF Champions League er enorm, efter franske Brest Bretagne Handball vandt med seks mål i det første opgør i ottendedelsfinalen over danskerne.

Gæsterne fra Frankrig lagde hårdt ud, og de viste ret hurtigt, at de var i en anden kaliber. Få fejl og træfsikkerhed foran målet betød, at de tog teten fra kampens indledning.

Hjemmeholdet holdt dog hele tiden fast i gæsterne, men de var ofte på hælene og hele tiden det jagende hold. Det var også ved at gå galt i slutningen af de første 30 minutter.

Med en føring på 17 – 13 så det ud til, at Brest ville smutte fra lige inden pausen, men tre hurtige scoringer var med til at sende Team Esbjerg ind til omklædningsrummet med en god følelse.

– Vi går til pause kun med minus en, og vi gjorde mange ting godt. Så vi havde en god fornemmelse i pausen. Vi havde nogen ting, som vi ville rette til, og vi begyndte også anden halvleg godt, sagde Jesper Jensen.

Og det gjorde de. Faktisk kom værterne foran i starten. To hurtige scoringer sendt dem foran med et, og senere byttede holdene mål. Ved stillingen 21 – 20, så det ud til, at Team Esbjerg ville byde franskmændene op til dans.

Men den næste periode tippede kampens favør over til Brest. Offensive fejl blev udnyttet hårdt og kyniske af dem, og de fik opbygget en føring på syv mål.

– Vi har nogen tekniske fejl, som giver dem nogen kontraer. Fejlene sker offensivt, og det er svært at gøre noget ved. Når det kommer til disse cupkampe, så gælder det om at skabe uro hos modstanderen. Det var vi lige ved at gøre, da vi kommer foran, og der havde vi vores chance, men de holdt roen, sagde Jesper Jensen.

Herefter blev det lidt et forsøg om at skabe så godt et resultat som muligt. Gæsterne viste stor fokus, og de fik ikke lukket Team Esbjerg ind med nogen hurtige, nemme mål, som ville kunne minimere føringen. Derfor endte opgøret med en fransk sejr på 33 – 27.

Trods det svære udgangspunkt, så bliver cheftræneren optimistisk, selvom det kan være svært.

– Vi giver det et skud. Hvis de kan vinde med seks her, så kan vi også vinde med seks dernede, sagde cheftræneren.

Næste kamp er på onsdag, hvor Randers kommer forbi til Bambusa Kvindeligaens sidste grundsspilskamp. Her kan Team Esbjerg stadig nå at få førstepladsen, men en tredjeplads er desværre også muligt. Der bliver derfor drama for alle pengene, som forhåbentligt slutter med to point til esbjergenserne.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Brest Bretagne Handball 27 – 33 (16 – 17)

Målscorere Team Esbjerg: Nerea Pena 9, Mette Tranborg 6, Kristine Breistøl 4, Marit Røsberg Jacobsen 4, Sanna Solberg 2, Sonja Frey 2.

Topscorer Brest Bretagne Handball: Ana Gros 10.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

Brest Bretagne Handball: 5

0 tilskuere i Blue Water Dokken.