Gensyn med Toft bliver en hård dans med verdensstjerner

06/03 - 2021

På søndag kommer franske Brest Bretagne Handball til Danmark for at spille den første af to ottendedelsfinaler i DELO EHF Champions League mod Team Esbjerg. Det bliver til et glædeligt gensyn med målvogter Sandra Toft, der dog kan komme til at spille en skurkerolle mod sin tidligere klub.

For hun er blot en af mange stjerner, som det franske mandskab kan stille op med. Flere ligger i den absolutte top af håndboldspillere på kloden. Dermed har Team Esbjerg en stor opgave foran sig, når den første kamp af to spilles. For det kan være svært at stoppe spillere som Ana Gros og Isabelle Gulldén.

– Tidligere når vi har spillet mod tophold, så har vi gjort det godt, men vi har altid mistet lidt til sidst, hvor vi så tabte. Vi er blevet bedre på det seneste, og derfor kan vi forhåbentlig også præstere godt over de to gange 60 minutter, og så må vi se, hvor langt det rækker, siger cheftræner Jesper Jensen.

Brest har tidligere vist, at de ikke har problemer med danske modstandere. Tidligere på sæsonen har de mødt Odense Håndbold, som de var pulje med i DELO EHF Champions League. Her blev det til to sikre sejre til franskmændene. De kampe har blot bekræftet cheftræneren i, at modstanderen på søndag er i den absolutte top af mandskaber i verden.

På målvogterpladsen har de også en anden stjerne, der har en tilknytning til Team Esbjerg. Sandra Toft forlod Danmark for snart to år siden, og derfor kender hun mange af de spillere, der i dag spiller i rødt. Og det kan blive en ulempe for danskerne.

– Det er der en risiko for, for hun er god til at læse skytter, som hun kender, og hun har et indgående kendskab fra vores træninger og kampe. Både fra sin tid i Team Esbjerg men også landsholdet. Så det bliver en mental kamp, som skal vindes, siger Jesper Jensen, og Sanna Solberg er enig.

Fløjspilleren sender også rosende ord af sted til målvogteren, men for hende gælder det om ikke at se på, hvem det er der står i vejen for en scoring.

– Sandra er en god keeper. Jeg prøver mest ikke at tænke for meget over, at det lige præcis er hende, der står derinde, siger Solberg.

Det bliver dog ikke kun Toft, som vil få et gensyn med Blue Water Dokken. Højrebacken Line Myers er også at finde på bænken igen, efter hun fødte sit første barn tidligere på året. Cheftræner Jesper Jensen oplyser dog, at det er usandsynligt, at hun kommer i spil på søndag.

På skadesfronten ser det også lyst ud. De små skavanker er der stadig, men der er ingen frygt hos Jesper Jensen for, at nogen vil glippe kampen mod Brest.

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League, ottendedelsfinale mod Brest Bretagne Handball søndag den 7. marts kl. 16.00 i Blue Water Dokken:

Målvogter: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg, Line Myers og Nerea Pena.