Team Esbjerg løb Vendsyssel over ende i ny storsejr

27/02 - 2021

17 kontramål fra Team Esbjerg vidner om et hold, der havde styr på opgaverne i forsvaret og som straffede de magesløse gæster fra Vendsyssel Håndbold. Vendelboerne fik hvert fald ikke mange chancer mod Team Esbjerg, der kontrollerede størstedelen af opgøret i Bambusa Kvindeligaen i en ny storsejr til hjemmeholdet.

Indledningen på kampen var dog meget rodet. Især fra Team Esbjergs side. Flere tekniske fejl og redninger fra gæsternes målvogter førte til kontramål i den anden ende, og faktisk var det gæsterne der fik opbygget en føring på tre mål.

Årsagen skal findes i den uge, som holdet har haft, mener stregspiller Kaja Kamp. Med flere dages fri efter sejren over København Håndbold skulle motoren lige op i gear.

– Vi skulle lige i gang, kunne jeg mærke. Vi havde fået nogen dage fri i denne uge, og det kunne man godt se, for det endte med at præge kampens start, sagde Kamp, der sluttede opgøret af med fire mål.

Men herefter så værterne sig ikke tilbage. De gik fra at være bagud med 4 – 7 til at være foran med 13 – 7, hvoraf hele seks af målene var på kontra.

For ganske rigtigt som cheftræner Jesper Jensen havde vurderet inden opgøret, så skulle Vendsyssel nemlig benytte sig af syv mod seks-spillet, hvis de skulle have en chance, men forsvaret i dag var en mur, der gang på gang fik stoppet presset fra en fightende vendelboere. Og de endelig fik brudt i gennem stod enten Rikke Poulsen eller Rikke Marie Granlund klar.

Føringen holdt halvlegen ud og Team Esbjerg gik til pausen med 17 – 11 med hele ni kontramål på kontoen. Efter pausen var skarpheden stadig til stede. Kontramaskinen kørte videre i højeste gear takke været en solid defensiv, og Vendsyssel havde ingen chance for at stoppe det.

– Vi havde set videoer på holdet, men spillerne skulle lige vide, hvilke tendenser Vendsyssels spillere havde og få lidt kendskab til det. Det fik vi så på plads og straffet, og derfor blev det til mange scoringer i tomt mål, fortalte Jesper Jensen om de mange kontramål.

En blanding af gode forsvarsaktioner, redninger og få tekniske fejl gjorde, at føringen kun blev større og større, som kampen skred frem. Derfor blev det også til hele 17 kontramål for Team Esbjerg i en ny storsejr på hele 39 – 22.

Næste kamp er på onsdag, hvor modstanderen er i en hel anden kaliber. Her skal Team Esbjerg møde Viborg HK i en regulær topkamp, hvor taberen kan vinkel farvel til førstepladsen i grundspillet.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Vendsyssel Håndbold 39 – 22 (17 – 10)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Malm Frafjord 6, Marit Røsberg Jacobsen 6, Kristine Breistøl 5, Elma Halilcevic 5, Kaja Kamp 4, Nerea Pena 4, Mette Tranborg 3, Annette Jensen 3, Sanna Solberg 2, Rikke Marie Granlund 1.

Topscorere Vendsyssel Håndbold: Steinunn Hansdottir og Mette Brandt Nielsen 4.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Vendsyssel Håndbold: 3

0 tilskuere i Blue Water Dokken.