Cheftræner forlanger respekt mod Vendsyssel

26/02 - 2021

På papiret er Team Esbjerg storfavoritter til at tage de to point på hjemmebane mod Vendsyssel Håndbold, men det får ikke Jesper Jensen til at tage let på kampen i Bambusa Kvindeligaen. Vendelboerne kan stadig spille håndbold, og det skal man ikke undervurdere.

Det så man senest i sidste uge, da bundholdet spillede lige op mod Viborg HK. Først i de sidste 10 minutter blev hullet slået, og det indgyder respekt hos Team Esbjergs cheftræner.

– Der er en grund til, at de ræsede gennem første division sidste år. De er gode håndboldspillere, men de har nok haft svært ved at vænne sig til niveauet i år. Men det er klart, vi er storfavoritter. Det var Viborg dog også, og når man kun er nede med et mål med 10 minutter igen, så har man gjort noget rigtigt, siger Jesper Jensen om lørdagens modstander.

Op til kampen mod Vendsyssel har truppen igen snakket om fokus. Kampen mod København Håndbold viste, at der stadig skal arbejdes på at minimere de tekniske fejl. Især i første halvleg, hvor københavnerne via deres kontramaskine var ved at køre Team Esbjerg ned.

Og når modstanderen på papiret ikke er på samme niveau, så kan koncentrationen komme til at spille et puds. Hvis den bevares, så bliver det til to point.

– Vi har snakket om at holde fokus og stadig gøre de ting, som vi er gode til. Det gælder om ikke at spille på deres præmisser. Hvis vi kan holde et højt tempo, så er chancerne for at vinde større. De kan blive nødt til at ryste posen lidt for at udfordre os, og det kan blive med noget syv mod seks-spil eller andre tiltag. For hvis vi spiller to gange 30 minutter helt almindeligt, så vil vi vinde de fleste gange, siger cheftræneren.

Apropos Viborg, så er de også modstanderen i næste runde, hvor der vil være tale om to vigtige point, der kan få afgørende betydning for stillingen i ligaen. Den sidder naturligvis lidt i baghovedet, men den kommer først frem, når sejren er i hus, forsikrer Jesper Jensen. For selvom holdet godt kunne bruge en pause, så skal der to point på tavlen mod Vendyssel.

Senest mod København var Vilde Mortensen Ingstad ikke med. Hun kommer nok heller ikke i aktion i denne kamp, men holdet er fortrøstningsfuld på, at hun kan være klar til mod Viborg.

– Det ser positivt ud. Andre er også på vej tilbage mod toppen. Annette Jensen har også haft lidt med knæet, men det ser fint ud, afslutter Jesper Jensen.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Vendsyssel Håndbold lørdag den 27. februar kl. 14.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Nerea Pena.