Fatal fejl sendte de to point til Esbjerg

22/02 - 2021

De famøse marginaler var med Team Esbjerg mandag aften, da de tog fra København med en tomålssejr i bagagen over København Håndbold i Bambusa Kvindeligaen. Langt hen ad vejen var det nemlig hjemmeholdet, der førte an, men på hårdt slid og lidt held var det vestjyderne, der tog de to vigtige point.

I kampens indledning var værterne fra København meget nådesløse mod gæsterne. Flere gange fik de slået kontraer på esbjergensiske fejl, og det blev til en føring på to-tre mål, som Team Esbjerg havde problemer med at hente.

De mange kontra var som en kniv, der skar gennem Team Esbjerg-holdet, der havde problemer med at stoppe dem. Og når de tekniske fejl udeblev i offensiven, og de kom frem til fine chancer, så stod en Johanna Bundsen ofte i vejen i det københavnske mål.

Men hård fight er en vigtig egenskab at have, og den havde gæsterne heldigvis med sig til hovedstaden, da de gik til pause med 14 – 15.

– I første halvleg var vi heldige med kun at være bagud med et. Vi lavede syv tekniske fejl og havde seks kontraer mod os, og så er det svært at vinde. Men på en måde kom vi ud til pausen med minus et. Forsvaret stod også godt, og hver gang vi fik scoret, fik vi så heller ikke et kontra mod os. Men jeg kunne godt mærke, at vi manglede nogen procenter, og det tilskriver jeg en mandag aften i København. Det kan være svært at finde en rytme efter en lang bustur, men det skal vi være bedre til, for der kommer også snart et slutspil, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Efter pausen var København Håndbold tæt på at smutte helt væk fra Team Esbjerg. Ved stillingen 15 – 18 tog Jesper Jensen timeout, og denne blev afgørende. Selvom det senere blev til 15 – 19, så fik Team Esbjerg arbejdet sig ind i kampen, og den efterfølgende periode vandt de med 9 – 3.

– Det flotteste er, at vi bliver ved med at holde fast. Det letteste ville være at give op, men vi blev ved med at hænge i, selvom vi var under pres, og det gav os chancen for at komme tilbage, sagde Jesper Jensen.

Det kom dog ned til tilfældigheder og held til sidst. For selvom Team Esbjerg fik opbygget en tomålsføring, så kom København Håndbold tilbage til sidst. Med to minutter igen stod det helt lige med 27 – 27.

Et mål fra Marit Malm Frafjord og en afbrænder fra værterne, gav Esbjerg en stor chance for at score og komme foran med to med et minut igen. Det fik Mette Tranborg gjort, og nu gjaldt det om at stå i forsvaret.

Men hjemmeholdet lavede en udskiftningsfejl, som kostede to minutters udvisning. Og da det er i slutminutterne gav det også Team Esbjerg bolden og sejren.

De to point betyder, at Team Esbjerg rykker op på en midlertidig førsteplads. Odense Håndbold og Viborg HK skal spilles senere på ugen. Det sammen skal Team Esbjerg også, da de på lørdag tager mod Vendsyssel Håndbold hjemme i Blue Water Dokken.

Kampen i tal:

København Håndbold – Team Esbjerg 27 – 29 (15 – 14)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Malm Frafjord 6, Mette Tranborg 6, Nerea Pena 6, Kaja Kamp 3, Sonja Frey 3, Marit Røsberg Jacobsen 2, Kristine Breistøl 1, Sanna Solberg 1, Annette Jensen 1.

Topscorer København Håndbold: Andrea Hansen 7.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

København Håndbold: 3

0 tilskuere i Frederiksberg-Hallen.