Topformen nærmer sig, og det vil Aarhus United få at mærke

16/02 - 2021

Med fem runder tilbage af Bambusa Kvindeligaen, begynder det for alvor at spidse til i toppen. Team Esbjerg ligger godt til, men det er først i slutspillet, at mesterskabet skal afgøres. Det er her, at holdet skal toppe, og cheftræner Jesper Jensen kan mærke, at topformen nærmer sig. Det kan Aarhus United komme til at mærke, når de gæster Blue Water Dokken.

Med en frisk sejr i bagagen fra DELO EHF Champions League over SG BBM Bietigheim på otte mål, er holdet begyndt at ramme en form, som giver Jesper Jensen en tro på, at holdet nærmer sig toppen.

– Ja, vi spiller rigtig fint. Vores topniveau er højt, og så er det, at vi spiller godt i både forsvaret og angrebet. Det er os selv, som kan blive problemet. Enten spiller vi ikke med nok intensitet eller forærer mange gratis bolde væk. Men vores formkurve er opadgående, fortæller Jesper Jensen.

Onsdagens opgør er mod Aarhus United, der kæmper om at komme med i årets slutspil, men fordi de ligger længere nede, så er det ikke et hold, man kan vinde over på 99 procent. Cheftræneren ser et stærkt hold, som kan være svært at forberede sig på.

– Aarhus er et hold med spillere på samme niveau som os. Det er spillere, der ligger på et sublandsholds-niveau, og derfor ved man ikke, hvem man skal forberede sig på, for de har seks-syv spillere, der virkelig kan afgøre en kamp. Derfor skal man være klar til at omstille sig. Mest i forsvaret, men de har også et selv en stærk defensiv, som holdt Viborg HK nede på 23 mål, siger Jesper Jensen.

Målet er naturligvis en sejr mod Aarhus, men også gerne i de fire sidste kampe i grundspillet. For en førsteplads i grundspillet giver også adgang til DELO EHF Champions League i næste sæson. Det kan lade sig gøre, tror Jesper Jensen, men det er desværre ude af Team Esbjergs egne hænder.

Odense Håndbold fører nemlig med to point ned til Viborg HK og Team Esbjerg. Derfor skal fynboerne snuble, hvis førstepladsen skal på esbjergensiske hænder. I sidste ende er det dog mesterskabet, som holdet har fokus på.

– Vi skal forsøge at holde os til i toppen. Målet er at blive mestre, ikke Champions League. Og vi er blevet dygtigere efter en halvsløj start på 2021, som vi kom humpende ind i. Vi begynder at føle, at vi har nogenlunde styr på tingene, siger Jesper Jensen.

Truppen er der hvert fald styr på. Det er de samme, som tager mod Aarhus, som også tog mod SG BBM Bietigheim i søndags. Annette Jensen fik en pause, efter småproblemer med et knæ, men hun er klar til kæmpe om de to point mod århusianerne.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Aarhus United onsdag den 17. februar kl. 17.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Nerea Pena.