Sejr stadig vigtig i ”betydningsløs” kamp

13/02 - 2021

Selvom der ikke er meget på spil i søndagens opgør mod SG BBM Bietigheim, da stillingen er låst for Team Esbjerg i DELO EHF Champions League, så kan kampen stadig bruges fremadrettet, mener cheftræner Jesper Jensen.

Med skrivebordssejren over RK Krim Mercator er Team Esbjerg sikker på en sjetteplads i gruppen og en ottendedelsfinale mod Brest Bretagne Handball. Derfor har kampen mod tyskerne ikke nogen betydning, men kampen er stadig vigtig, for de mange justeringer og ting, som cheftræneren gerne vil have plads, så holdet er bedre stillet til resten af sæsonen, hvor alt skal afgøres.

– Resultatmæssig er den ikke blevet vigtig efter afgørelsen, hvor den er gået fra være en knald eller fald-kamp til at blive en, hvor resultatet ikke er afgørende. Det gør, at vi kan pudse nogle ting af. Blandet andet kan Nerea Pena komme bedre ind, da hun ikke har spillet mere end 10 kampe for os endnu. Der er også nogen automatismer, der skal på plads, så det bliver en kamp, hvor vi kan prøve ting af, siger Jesper Jensen.

Stemningen i truppen er på linje med cheftræneren. For playmaker Annette Jensen er det vigtigt, at en vinderkultur bevares på holdet, da den kan blive vigtig, når slutspillet snart begynder i Bambusa Kvindeligaen.

– Jeg forventer, vi leverer en god indsats og bygger videre på vores spil. Det er vigtigt, vi holder fast i en kontinuitet, og pilen peger i den rigtige retning, og så har vi også et slutspil lige rundt om hjørnet, siger Annette Jensen.

De tyske konkurrenter kommer også til Danmark med flere afbud. Kendte navne som Stine Jørgensen og Trine Østergaard, der har optrådt for det danske landshold, er ikke med af ikke-coronarelaterede årsager. Det bliver dog et gensyn med Emily Stang Sando, der var med for Team Esbjerg, da det første mesterskab blev hentet hjem i 2016.

Det handler dog ikke om, hvor decimeret modstanderen er, eller hvor betydningsløs kampen her. Holdet – og cheftræneren – vil stadig have de to point.

– De kampe, hvor der er noget på spil, er sjovere, men denne er også kærkommen. Vi vil gerne holde stimen og vinde så mange kampe som muligt. Sejre avler sejre, og det vil vi fortsætte med, afslutter Jesper Jensen

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League, gruppe A, mod SG BBM Bietigheim søndag den 14. januar kl. 14.00 i Blue Water Dokken:

Målvogter: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Nerea Pena.