Lige ved og næsten for Team Esbjerg i stærkt comeback

06/02 - 2021

På trods af at have været bagud med syv mål, så fik Team Esbjerg slidt sig tilbage i opgøret mod CSM Bucuresti i DELO EHF Champions League, men desværre holdt rumænerne dem fra stangen og tog sejren med 28-26.

Team Esbjerg kommer ellers godt fra start og tager en føring på 4-3, men herefter begyndte fejlene at snige sig ind i spillet. Især i offensiven haltede det. Mange tekniske fejl blev udnyttet i den anden ende til en stor rumænsk føring, og det tvang cheftræner Jesper Jensen til en tidlig timeout.

– Vi går ind og laver mange halve ting og trekvarte løsninger, hvor vi ikke rigtig får sat os igennem og ikke har det sidste power. Det fører til tilfældige indspil og mange tekniske fejl. Vi laver syv i første halvleg, og dem får de udnyttet, sagde Jesper Jensen efter kampen.

Det første timeout hjalp desværre ikke på resultattavle. Rumænerne fortsatte med at trykke på, og ved stillingen 7-13 blev den anden timeout allerede taget.

Problemer var mange, men holdet holdt hovedet højt, og de sluttede de første 30 minutter af med at score de to sidste mål til en stilling på 10-15 til værterne.

Der var nu et bjerg, som skulle bestiges, men disse kræver altid, at man tager det første skridt. Og disse kom stille og roligt. For langsomt åd danskerne sig ind på det store forspring, som hjemmeholdet havde. Team Esbjerg-holdet havde nægtet at lade sig tabe liggende. De vil give kamp til stregen.

– Det startede med at Rikke (Poulsen, red.) har nogen fine redninger, men vi spillede også mere intenst i forsvaret og med større koncentration. Vi lavede ikke alle de tekniske fejl, som de scorede på i første halvleg, og det kom til at vende billedet, siger Jesper Jensen.

Ved 19-19 tog CSM Bucuresti en timeout, som gav bonus. Rumænerne fik nemlig spillet sig i front, og der lå de hele tiden. Gæsterne havde problemer med at få helt kontakt igen, og der var altid et eller to mål mellem dem. Derfor var det de små ting, som igen bliver afgørende.

– Det blev lidt tilfældigheder, for vi havde store chancer, men de fik lavet nogen fine indspil til Crina Pintea, der også var et problem for os i første halvleg. Hun blev en stor faktor sammen med Cristina Neagu, afslutter cheftræneren.

Dermed blev det desværre til et nederlag på to mål til CSM Bucuresti. Desværre gik DELO EHF Champions League-gruppens andre kampe heller ikke Team Esbjergs vej. Krim Mercator vandt over Rostov-Don, og derfor er der kun et point mellem dem og Team Esbjerg. Og de har en direkte duel senere om den sidste plads videre i turneringen.

Kampen i tal:

CSM Bucuresti – Team Esbjerg 28 – 26 (15 – 10)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Røsberg Jacobsen 6, Mette Tranborg 5, Vilde Mortensen Ingstad 5, Kristine Breistøl 4, Marit Frafjord 3, Annette Jensen3.

Topscorer CSM Bucuresti: Cristina Neagu 7.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

CSM Bucuresti: 3

0 tilskuere i Complexul Sportiv National.