Team Esbjerg skal lirke Herning-Ikasts forsvar op

02/02 - 2021

Modstanden kommer til at være en helt anden på onsdag end de seneste par kampe for Team Esbjerg, når Herning-Ikast Håndbold kommer på besøg i Blue Water Dokken. For med to sikre sejre i træk mod to hold, der kæmper i bunden af Bambusa Kvindeligaen, så er gæsterne fra Herning-Ikast i en helt anden boldgade.

Med en nuværende placering som nummer fire ligger de lige under de tre hold, som har skilt sig ud fra resten af ligaen, heriblandt Team Esbjerg. Samtidig kommer de også med en stor tro på egne evner efter syv sejre i træk. Seneste over Viborg HK der er en af Team Esbjergs største konkurrenter i toppen af Bambusa Kvindeligaen.

Derfor kommer det naturligvis til at blive en helt anden kamp. Men dermed ikke sagt, at kampene mod Horsens Håndbold Elite og Skanderborg Håndbold ikke har været brugbare.

– Vi havde lidt en haltende start på 2021, men vi har fået noget kampe, hvor vi har fået en del selvtillid igen, og det har været en god timing. Men i forhold til de seneste to kampe er der et stor hop i kvalitet til Herning-Ikast, så der skal en stor præstation til for at få de to point, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Vejen til de to point går gennem defensiven. Netop denne har imponeret på det seneste ved at lukke få mål ind. Og her skal en gentagelse gerne ske. Men gæsterne kommer også med en stærk defensiv. Faktisk den bedste i ligaen. Derfor skal der findes løsninger på at få lirket den op.

– Langt hen ad vejen skal vi have nedbrudt deres defensiv. Det plejer at være tætte kampe mellem os med en lav målscore. Så det handler om at få prikket hul på hinandens forsvar og målvogtere. Det er altid et taktisk spil mod Herning-Ikast, så der er meget at forholde sig til, siger Jesper Jensen.

Begge hold har flere våben i både den offensive og defensive værktøjskasse. I forsvaret kan begge dække flere formationer, mens skytterne ofte har indstillet sigtekornet skarpt. Hos udeholdet er det især Stine Skogrand og Ingvild Bakkerud, der begge er med i toppen af topscorerlisten.

Med en betondefensiv, der skal nedbrydes, har Team Esbjerg haft fokus på at minimere de uprovokerede tekniske fejl. Antallet har på det seneste været for højt ifølge cheftræneren, men når de seneste kampe har været ensidige, er det naturligt med koncentrationssvigt. Derfor håber han på, at de bliver elimineret på onsdag.

– Vi har kigget på hvilke statistikker, vi halter på, og derfor har vi haft dette fokus på uprovokerede tekniske fejl. Hvis vi kan holde dem nede, kan vi forhåbentlig også være lidt skarpere. Det antal har været lige højt nok, men det er svært at holde nede, når måltavlen viser et stort forspring. Vi skal nu bevise, at vi er nået det stykke videre, afslutter Jesper Jensen.

Truppen til kampen er uændret i forhold til seneste opgør mod Skanderborg. Alle er fit for fight til at få de to vitale point i toppen af Bambusa Kvindeligaen.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Herning-Ikast Håndbold onsdag den 3. februar kl. 20.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Nerea Pena.