Deja-vu for Team Esbjerg mod Skanderborg

30/01 - 2021

Hvis flere fik en følelse af, at de havde set dagens kamp, så er det til at forstå. For opgøret mod Skanderborg Håndbold mindede på mange måder om seneste opgør mod Horsens Håndbold Elite. Også denne gang endte det med en storsejr til Team Esbjerg på hele 35-12.

Sejren kom på baggrund af en første halvleg, hvor defensiven og især Rikke Granlund var i en helt anden klasse. Værternes først mål kom efter syv minutter, men på det tidspunkt, havde Team Esbjerg allerede scoret seks af slagsen.

Det offensive forsvar forcerede utallige fejl af Skanderborg-angrebet, og derfor blev føringen kun større og større som halvlegen skred frem. Og når hjemmeholdet endelig kom igennem, stod Granlund klar. På et tidspunk lå hendes redningsprocent på hele 76! Den faldt lidt hen ad mod slutningen af de første 30 minutter, men 71 procent må stadig siges at være fænomenalt. Derfor føler cheftræner Jesper Jensen også, at 5-1-forsvaret er ved at blive et våben.

– Vi har fået en fornemmelse af, at vi kan spille det, og derfor har det været rart at have de to seneste kampe til at bevise det, sagde Jesper Jensen om 5-1-forsvaret.

Også målvogter Rikke Granlund sendte roser af sted mod forsvaret, som var med til at hjælpe hende gøre arbejdet færdigt inde på stregen.

– Vi fik sat et godt 5-1-forsvar op, og det arbejdede intensivt, hvilket gjorde det nemmere for mig, og jeg fik nogen ekstra redninger ud af det. Vi var også i stand til at erobre mange bold, sagde Granlund efter kampen, hvor hun sluttede af med en redningsprocent på 59.

Med en pauseføring på 17-4, som er den største føring ved pausen i en ligakamp for Team Esbjerg i næsten to og et halvt år, virkede det usandsynligt, at Skanderborg vil kunne udføre et mirakel.

Det skete heller ikke. Koncentrationen var i top fra start til slut, og Esbjerg-toget kørte videre efter pausen. Derfor herskede der ingen tvivl om, at det ville blive en sikker sejr. Spørgsmål endte mere med at blive, hvor stor den skulle blive. For rådvildheden havde sat sig ind hos Skanderborg.

Sejren på 35-12 blev derfor også – på sin vis – lidt misvisende. For selvom resultatet var svarende, så var der tale om ét hold, som ramte dagen, og ét andet, som ikke gjorde.

– Mange ting fungerede i dag. Når vi spiller koncentreret, og Skanderborg ikke helt er på toppen, så er der forskel på holdene. Skanderborg scorede ikke, og vi blev bare ved, og det skaber en markant forskel. Og øretæven mod Viborg HK havde de måske heller ikke fået helt ud af kroppen, sagde Jesper Jensen med hentydning til Skanderborgs nederlag på 19-41 i onsdags.

Deja-vuet og storsejrene får nok en ende her. For på onsdag venter Herning-Ikast Håndbold på hjemmebane i en vigtig kamp i toppen af Bambusa Kvindeligaen. Kampen går i gang klokken 20.30.

Kampen i tal:

Skanderborg Håndbold – Team Esbjerg 12 – 35 (4 – 17)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Røsberg Jacobsen 9, Mette Tranborg 9, Marit Malm Frafjord 5, Elma Halilcevic 4, Vilde Mortensen Ingstad 3, Kristine Breistøl 2, Kaja Kamp 1, Sonja Frey 1, Rikke Granlund 1.

Topscorer Skanderborg Håndbold: Stine Kristensen 3.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

Skanderborg Håndbold: 1

0 tilskuere i Fælledhallen, Skanderborg