Team Esbjerg-træner drømmer om endnu en rolig sejr

29/01 - 2021

Med to storsejre i de to seneste kampe er det et Team Esbjerg-hold, der har fået tanket en del selvtillid op, som på lørdag skal stå overfor Skanderborg Håndbold i næste runde i Bambusa Kvindeligaen. De to sejre er kommet på baggrund af koncentreret indsatser blandet med disciplin, og denne kombination skal holdet bevare, hvis det igen skal blive til fuldt udbytte på udebane mod Skanderborg.

Opgøret kommer efter en hjemmesejr over Horsens Håndbold Elite, hvor der blev sparet kræfter. Krydret med, at der ikke var tale om lange rejser i DELO EHF Champions League skaber en stor tro hos cheftræner Jesper Jensen på, at det kan blive til to point. Gerne igen i form af en stille kamp, hvor flere spillere kan blive sparet.

– Drømmen er, at man igen kan få en rolig kamp. For på papiret er vi dygtigere, men vi ved også, at Skanderborg har fået en tro på, at de kan slå os, efter de var tæt på sidst. Vi kender dem lidt bedre nu, for vi havde voldsomme problemer mod dem. De spiller hurtigt og har en stor individuel kvalitet. Vi er dog også et sted, hvor vi har mere ro, for vi kom hjem fra en Champions League-kamp sidste gang. Det gør vi ikke nu. Alt det cirkus er vi væk fra, siger Jesper Jensen.

Med et Europamesterskab i december som stadig sidder i benene hos flere spillere, er de små skavanker også begyndt at melde deres ankomst. Det får dog ikke Jesper Jensen til at bekymre sig, selvom kampprogrammet også bliver hårdt de næste mange uger.

– Jeg føler, vi er i kontrol over det. Sanna Solberg havde lidt med ryggen i kampen mod Horsens, og Nerea Pena sad også ude, men det, at vi har kunne holde dem ude, er med til at de kan komme hurtigere over det, siger Jesper Jensen.

For Skanderborg er det op ad bakke for tiden. I modsætning til Team Esbjerg rendte østjyderne ind i et kæmpe nederlag i midtugen, hvor de tabte med hele 22 mål til topholdet Viborg HK. Og med kun seks point i denne sæson ligger de på en 13.-plads. Kun tre point fra pladsen, som giver direkte nedrykning. Alligevel har Team Esbjerg-træneren en sund portion respekt for den kvalitet, som den kommende modstander har. Især deres topscorer Sofia Deen, som lige nu ligger på en 12.-plads på ligaen topscorerliste. Og det er selvom hun sjældent skyder straffe for dem.

– Sofia er spiller, der skyder meget og fra lang afstand, og derfor skal hun have lidt opmærksomhed. Hun har haft nogen år i ligaen nu og har bevist sit værd, og derfor skal vi længere frem mod hende i forsvaret, fortæller Jesper Jensen.

Team Esbjerg-truppen, som tager til Skanderborg på lørdag, er uændret. Alle er klar til at give alt for de to point, som kan blive vitale i den tætte topstrid i Bambusa Kvindeligaen.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Skanderborg Håndbold lørdag den 30. januar kl. 15.00 i Fælledhallden, Skanderborg:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Nerea Pena.