Kræfterne blev sparet mod Horsens Håndbold Elite i ny storsejr

27/01 - 2021

Bredden kom på prøve, da Team Esbjerg her til aften vandt sikkert over Horsens Håndbold Elite. For en lang, sej sæson er efterhånden halvvejes, og de små skavanker hober sig op. Heldigvis holdt den, da det blev til sejr på hele 31-20.

For Team Esbjerg var der aldrig tvivl om kampens resultat mod de hårdtkæmpende gæster fra Horsens. I kampens indledning satte hjemmeholdet sig på opgør, og det var kun i begyndelse, at gæsterne kunne følge med på scoretavlen.

Halvvejes inde i første halvleg begyndte Team Esbjerg småt at trække fra. På gæsternes bænk prøvede den tidligere Esbjerg-træner Lars Frederiksen at lede efter løsninger, da de rent offensivt ramte en mur. Blandt andet i form at et mere offensivt forsvar.

Gang på gang stod hjemmeholdets forsvar imod det pres, som Horsens kom med. I slutningen af de første 30 minutter prøvede de at tage målvogteren ud, men også det havde Team Esbjerg og Jesper Jensen en svar på. Derfor trak de også for alvor fra i slutminutter, hvor de gik til pause med en føring på 16-8, efter at have scoret fem mål i træk.

Efter pausen ledte Horsens stadig efter svar, men det var ikke meget at komme efter. 10 minutter inde kom værterne foran med hele 23-10, og de så sig ikke meget tilbage efter.

I stedet blev der sparet lidt på kræfterne. Flere spillere med småskavanker kunne allerede fejre fyraften, men det førte også til flere alternative opstillinger.

– På et tidspunkt spiller vi med kun to bagspillere, og det var med henblik på at spare. Nerea Pena kom ikke i kamp, Sonja Frey skulle også spares lidt, så hun er klar til lørdag (mod Skanderborg, red.) og andre fik siddet lidt over, sagde Jesper Jensen.

Til sidst blev der slækket lidt på koncentrationen, men storsejren var allerede i hus, og derfor kunne Team Esbjerg igen juble over en ny stor sejr.

Efter kampen var Jesper Jensen også en meget tilfreds træner.

– Jeg er glad for den måde vi fik afviklet kampen på. Det gav os muligheder for at prøve et mere offensivt forsvar. Det er noget vi gerne vil have med fremadrettet til slutspillet. Rent taktisk var det også noget, vi ville prøve mod Horsens, så vi fik en del øvelse i det. For vi vil gerne kunne dække offensivt op. Til sidst er det også okay, at vi mister lidt koncentration. Det har vi gjort til tider i denne sæson, men vi fik sparet nogen kræfter, sagde Jesper Jensen.

Næste kamp for Team Esbjerg er på lørdag mod Skanderborg Håndbold klokken 15.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Horsens Håndbold Elite 31 – 20 (16 – 8)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Røsberg Jacobsen 6, Marit Malm Frafjord 5, Kristine Breistøl 4, Sonja Frey 4, Sanna Solberg 3, Vilde Mortensen Ingstad 3, Kaja Kamp 2, Rikke Marie Granlund 1, Mette Tranborg 1, Elma Halilcevic 1, Annette Jensen 1.

Topscorer Horsens Håndbold Elite: Melissa Petrén 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Horsens Håndbold Elite: 2

0 tilskuere i Blue Water Dokken