Det ligner en gyser mod Sandra Toft & Co. efter sikker afvisning af Krim

24/01 - 2021

Team Esbjerg har fået en haltende indledning på den hjemlige liga i det nye år, men i Champions League har holdet fået en ny begyndelse efter et efterår, der lå under de høje forventninger skabt på succesen i seneste sæson. Fem point i tre kampe har skabt et helt nyt perspektiv.

Med en sejr på 33-23 over de 25-dobbelte slovenske mestre, RK Krim Mercator, tog Team Esbjerg et formentlig afgørende skridt mod at være blandt de sidste 16 i årets DELO EHF Champions League. Et forspring på tre point til Krim og et noget mere venligt slutprogram taler for, at de danske mestre opnår en sjetteplads i Gruppe A og står til at møde franske Brest Bretagne med Sandra Toft, Isabelle Gulldén og Ana Gros 6. marts i den første playoff-kamp om en kvartfinaleplads.

Krim skulle vinde i Esbjerg, men blev voldsomt hæmmet i bestræbelserne på at hente en udesejr ved at få forsvarsdirigenten Natasa Ljepoja sendt ud af kampen med et rødt kort for at tackle Nerea Pena i hovedhøjde efter mindre end et kvarters spil.

På det tidspunkt førte Team Esbjerg allerede 8-3 efter at have været foran 6-0, før slovenerne efter godt 10 minutter scorede deres første mål. Spanieren kom sig og satte siden et vigtigt aftryk på kampen som iscenesætter og afslutter.

Team Esbjerg fortsatte med at øge og var foran hele 11-3, inden den slovenske cheftræner, Uros Bregar, fik udbytte af en total udskiftning i bagkæden. Montenegrinske Matea Pletikosic, hollandske Harma van Kreij og franske Océane Sercien-Ugolin viste sig at være et bedre bud end startformationen, og især boldkunstneren Sercien-Ugolin markerede sig i Krims comeback. Også i forsvaret skabte hun uro ved at genere Nerea Pena fra en fremskudt position.

I angrebet reducerede Sercien-Ugolin til 13-10, inden Team Esbjerg anført af en yderst velskydende Mette Tranborg på ny øgede og kunne gå til pause med en femmålsføring. I målet var Rikke Poulsen hele kampen et bolværk, blandt andet ved at redde fem af seks straffekast og i alt præstere 19 redninger. Det var 44 procent af Krims afslutninger og høj klasse.

Efter pausen formede kampen sig fortsat uroligt. Krim nåede op på 21-18, Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen tog en effektfuld timeout, og atter gik Pena og Tranborg forrest suppleret af en sikker Sanna Solberg fra fløjen og især Annette Jensen. Hun ydede et stort bidrag til atter at skabe ro i bagspillet og nåede ved siden af op på fem scoringer, hvoraf de fire var specialiteten, med underhånd.

Hos slovenerne var Pletikosic og van Kreij fortsat dominerende med deres fysik og gennembrudskraft, hvis de da ikke fandt 18-årige Valantina Klemensic på stregen. Hun bliver en faktor i europæisk kvindehåndbold i fremtiden.

Men på dagen blev Krim klart overmatchet af et dansk hold, der både individuelt og kollektivt overbeviste med flow i angrebsspillet og et forsvarsspil, der tøjlede modstanderne i hovedparten af kampen.

Jesper Jensen var glad for sejren, men ville ikke tage den vigtige sjetteplads i gruppen for givet:

-Jeg er meget glad, for vi var under et stort pres. Vi vidste, at det ville blive svært, men det røde kort havde en stor betydning for kampen. Jeg føler mig stadig ikke sikker på, at vi kan gå videre. Denne gruppe har vist, at alle kan slå alle.

Mette Tranborg, kampens topscorer med 10 mål:                  

-Jeg følte, at jeg havde en god kamp i dag, hvor jeg kom ind i et godt flow. Vi skulle tage udgangspunkt i og stå godt i forsvaret, og det lykkedes heldigvis.

Uros Bregar, Krim Mercator-cheftræner:

-Tillykke til Team Esbjerg. Jeg følte, at vi havde en god start på kampen, men vi brændte for mange chancer. Team Esbjerg spillede godt, men det lykkedes os alligevel at skabe meget. Vi vil gerne slutte højt i gruppen, men vi har stadig nogle kampe på hjemmebane, hvor vi vil kæmpe til det sidste. Jeg bliver nødt til at tro på, at vi kan spille os videre. Hvilken træner ville jeg være, hvis jeg ikke gjorde det?

Harma van Kreij, der jævnligt besøger sin bror i Danmark:

-Det er svært at spille under de her forhold, for fansene er gode til at skabe en god atmosfære. Det har også været svært med corona, men vi har hele tiden været nødt til at gøre vores bedste, selv om vi i begyndelsen af turneringen havde aflyste kampe og smittede spillere i karantæne.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – RK Krim Mercator 33-23 (16-11)

Målscorere Team Esbjerg: Mette Tranborg 10, Sanna Solberg-Isaksen 5, Annette Jensen 5, Nerea Pena 5, Kristine Breistøl 3, Marit Røsberg Jacobsen 2, Sonja Frey 2 og Marit Malm Frafjord 1.

Topscorer Krim: Océane Sercien-Ugolin 6

Udvisninger:

Team Esbjerg: 5

Krim: 0

Rødt kort: Natasa Ljepoja

0 tilskuere i Blue Water Dokken