Point mod FTC’s unge stjerner kan blive vitalt i bundstrid

15/01 - 2021

Team Esbjerg har præsteret på højt niveau i hovedparten af kampene i denne sæson, men i hvert fald to kampe pletter helhedsindtrykket: Den nylige kamp mod Holstebro Håndbold i Bambusa Kvindeligaen og 24-21-nederlaget til et coronasvækket FTC-Rail Cargo i DELO EHF Champions League i oktober i Esbjerg.

Cheftræner Jesper Jensen vil ikke betegne lørdagens kamp i Budapest som et revancheopgør, for det er to ændrede hold, der mødes. Især Ferencvárosi Torna Club vil fremtræde i en forstærket udgave med nogle af Ungarns største talenter suppleret med tyske klassespillere og en tidligere hollandsk verdensmester, Antje Malestein.

– FTC er ikke et top trehold i Europa, men er til gengæld et klart top sekshold, og de har spillere, der rangerer som nummer 10-20 i verden på stort set alle pladser. Spillestilen er ung, hurtig og eksplosiv og minder om vores egen. Vi skal sætte tempo, men gøre det klogere end dem, og det bliver svært, siger Jesper Jensen.

Da Handball-Planet.com i sommer kårede årets unge kvindelige håndboldspiller i verden, kom den FTC’s 21-årige højre back, Katrin Klujber, ind på førstepladsen i afstemningen tæt fulgt af klubkammeraten på den anden back, Noémi Háfra, og den kommende Team Esbjerg-spiller, Henny Reistad. Til at dirigere ungdommen og blandt andre også tyske Emily Bölk har FTC anfører Anikó Kovacsics. I målet er Blanka Biró vanskelig at passere. Holdet vandt senest sin tredje Champions League-sejr i træk ved at vinde 31-27 over et ganske vist svækket CSM Bucuresti-hold, der nu er truet af ungarerne i kampen om de to direkte kvartfinalepladser.

Kampen mod Vipers Kristiansand i seneste weekend var en bonuskamp, hvor Team Esbjerg tog et point i bundstriden med SG BBM Bietigheim og RK Krim Mercator om den sidste plads i playoff-runden om at nå Champions Leagues kvartfinale.

– Forudsætningen for at gå videre er, at vi opnår to point mod hver af de to modstandere, men vi kan risikere, at også de tager uventede point mod andre klubber. Derfor skal vi gøre, hvad vi kan, for at spille odds over i vores favør, gerne ved at tage point imod FTC. Det kræver, at vi kommer tilbage i holdmæssigt god forfatning og finder spillerytmen efter EM-slutrunden, siger Jesper Jensen.  

Det nye på Team Esbjergs hold i forhold til den første kamp begrænser sig til Nerea Pena, der i sin lange karriere har spillet syv sæsoner for netop FTC. Foruden hendes uberegnelighed anser Jesper Jensen det som en fordel, at kampen spilles uden tilskuere. Normalt syder Elek Gyula Arena – opkaldt efter cheftræner Gabor Eleks legendariske far – af opbakning til et hold bestående af ungarske klassespillere og blot fire udlændinge. 

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League, gruppe A, mod FTC-Rail Cargo Hungary lørdag den 16. januar kl. 16.00 i Elek Gyula Arena:

Målvogter: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Nerea Pena.