Team Esbjerg holdt trit med de øvrige tophold med timålssejr over Ajax

13/01 - 2021

Team Esbjerg gjorde sin pligt, rejste sig med en tydelig 31-21-sejr over Ajax København og holdt trit med de to øvrige tophold, Odense Håndbold og Viborg HK, i toppen af Bambusa Kvindeligaen.

Bag den korte status gemmer sig et kampforløb med mange fejl på begge sider i kampens indledning, da Ajax var bedst med og fulgte favoritterne til 7-7. Ellers var Marit Røsberg Jacobsens one-woman show med fem mål på fem forsøg i den indledende fase mest bemærkelsesværdigt.

Det hjalp på strukturen i Team Esbjergs spil, da truppens nyeste spiller, spanske Nerea Pena, kom på banen, og Sonja Frey blev frigjort til at afsøge egne muligheder. Dem blev der stadig flere af, som kampen skred frem, og østrigeren gang på gang brød igennem til scoringer. Men det var også andre forundt, og fire spillere delte topscorerværdigheden med fem mål.

I målet stod Rikke Poulsen indtil slutminutterne, og hun hævdede sig med en redningsprocent på 41. Hendes kollega i den anden ende, Louise Pettersson, tog ikke meget, og da de københavnske forsvarsværker langsomt gik i opløsning, var vejen banet for en timålssejr til Team Esbjerg. Hos Ajax var velskydende Stine Eiberg Jørgensen bedst på et hold, der primært søgte gennembruddet og fik sværere ved at score, som kampen skred frem.

-Det var en fin præstation, ikke prangende, og der er stadig noget at arbejde med. I begyndelsen virkede spillerne lidt shaky. Men i dag havde vi – i modsætning til i Holstebro for en uge siden – respekt for kampen og tog de chancer, vi havde, og vi var fokuserede på de rigtige tidspunkter. Hvem gang, vi får en sejr, og noget virker, gør det godt for rytmen lige nu. Vi har brug for sejre og succeser, sagde cheftræner Jensen.

Kristine Breistøl havde ømme knæ og bad om at blive skånet i pausen, og Marit Røsberg Jacobsen pådrog sig et trælår i en solid tackling, der udløste et straffekast. Der var råd til at skåne spillere denne aften.

Rækkens tre tophold har nu alle 28 point, og hvis de leverer, vil højspændingen være intakt indtil de to sidste spillerunder i begyndelsen af marts, da de mødes indbyrdes i to formentlig altafgørende topopgør om den første Champions League-plads i den nye sæson.

Team Esbjerg har fra årets begyndelse bevæget sig ind i den klassiske ugerytme med dansk ligakamp onsdag og DELO EHF Champions League på programmet i weekenden. I denne uge gælder det revancheopgøret mod FTC-Rail Cargo i Budapest. Den første kamp i Esbjerg mod et coronaramt ungarsk hold blev skuffende tabt.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Ajax København 31-21 (17-12)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Røsberg Jacobsen 5, Mette Tranborg 5, Narea Pena 5, Sonja Frey 5, Sanna Solberg 4, Marit Malm Frafjord 3, Vilde Ingstad 2, Kaja Kamp 1 og Annette Jensen 1.

Topscorer Ajax: Stine Eiberg Jørgensen 5

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

Ajax: 4

0 tilskuere i Blue Water Dokken