Styrket Team Esbjerg-trup kan hente bonuspoint i Norge

09/01 - 2021

Norge har været blandt de mere restriktive lande i kampen mod coronaen, og Team Esbjerg-boblen blev ikke brudt, da delegationen sent på eftermiddagen torsdag ankom til Scandic Kristiansand Bystranda. Adgangen foregik med mundbind ad bagdøren, en læge tog imod, og de veltestede danske gæster har en hel etage for sig selv på hotellet. 24 timers karantæne udløber fredag eftermiddag, hvorefter holdet kan træne i Aquarama, hvor de norske mestre fra Vipers Kristiansand lørdag aften tager imod i DELO EHF Champions League.

Vipers har haft det mest coronaramte forløb i Champions League og har blot spillet fire kampe, som til gengæld har kastet syv point af sig. Hvis det efterfølgende tætte program med tre udekampe i træk på mindre end en uge overkommes med godt udbytte, står klubben til at gå direkte til kvartfinalerne.

Inden disse kampe venter Team Esbjerg, der efter en nærmest herkulisk indsats i hjemmekampen i oktober spillede 27-27 mod Vipers og endog kunne have afgjort kampen til sidst. Efter en skade under opvarmningen til Vilde Ingstad var Team Esbjerg reduceret til 10 spillere, der ikke synede af meget mod den strøm af norske atleter, der strømmede ind på halgulvet i Blue Water Dokken.

– På alle mulige måder fik vi løst opgaven i Esbjerg og havde chancer for at vinde kampen. Vi står over for en ny svær kamp, men med flere spillere har vi flere muligheder, og vi er ikke så bekymrede for at løbe tør for kræfter som i det første opgør. Vi møder et hold af norske europamestre, som gerne vil løbe kontra på os, og det skal vi dæmme op for, siger Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen.

I forhold til kampen i efteråret er Vilde Ingstad og Marit Røsberg Jacobsen tilbage, og Nerea Pena er kommet til klubben som erfaren og uberegnelig playmaker. Team Esbjerg har blot tre point for otte kampe og skal bruge mange point i de resterende seks kampe for at nå playoff-kampene om en kvartfinaleplads.

– De to kampe mod Krim Mercator og hjemmekampen mod Bietigheim bliver enormt afgørende, og skal vi tage noget af presset af kampene mod Krim, vil det være godt at hente bonuspoint på to svære udebaner mod Vipers og FTC-Rail Cargo, lyder Jesper Jensens kalkule.

Han vurderer, at Vipers ligger lige uden for Europas top 3, men skubber på, og spiller holdet op til sit bedste, kan en Final4-billet vente for Lunde, Mørk, Arntzen, Reistad, Knedlikova og de andre stjerner fra Sydnorge.   

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League, gruppe A, mod Vipers Kristiansand lørdag den 9. januar kl. 18.00 i Aquarama Kristiansand:

Målvogter: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Nerea Pena.