Det benhårde krav til et tophold: Vind resten af kampene

05/01 - 2021

De tre tophold i Bambusa Kvindeligaen, Viborg HK, Odense Håndbold og Team Esbjerg, holder hinanden i overordentlig stram snor i bestræbelserne på at erobre den førsteplads i grundspillet, som udløser en billet til næste sæsons DELO EHF Champions League.

– Det kan ligne, at vi skal vinde resten af kampene for at nå førstepladsen i grundspillet. Hvis to hold kæmper om det, kan man håbe på, at det andet sætter point til. Nu er vi tre tophold, der kun har sat tre og fire point til og primært til hinanden. Det pres er vi vant til, for vi spiller efterhånden på et niveau, hvor hver eneste kamp, vi taber, er en skuffelse. Det skal vi tage som en anerkendelse og ikke en belastning, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Onsdag aften fortsætter serien af must-win-kampe, når Team Esbjerg på udebane møder ligaens andet vestjyske hold, Holstebro Håndbold. Jesper Jensen har flere gange anerkendt trænerkollegaen Pether Krautmeyers evne til at få det maksimale ud af sin spillertrup. Også i denne sæson må Holstebro kæmpe hårdt for pointene og er placeret på afstand af slutspillet med otte point, hvoraf de fem er hentet med gode resultater på udebane.

– Holstebro sluttede første turneringshalvdel godt af og har en fin defensiv og flere individualister i angrebet, som markerer sig på skift. Man ved ikke helt, hvem man er oppe imod, og vi går til opgaven med respekt. Men selvfølgelig skal vi med vores målsætning være i stand til at tage to point, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg har rundet årsskiftet i fin form. De syv spillere, der var til EM i Danmark, er alle vendt tilbage uden skader, hvilket på ingen måde er en selvfølge. Fysisk er truppen på toppen, og selv om der mentalt har været enkelte udfald i efterårets hårde program, blev der sat ind på den konto med den ekstremt vigtige sejr over Odense Håndbold mellem jul og nytår.

Team Esbjerg tager til Graakjær Arena med en trup på 14 spillere, som også inkluderer U19-spilleren Stella Muir.   

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Holstebro Håndbold onsdag den 6. januar kl. 20.00 i Graakjær Arena:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg, Nerea Pena og Stella Muir.