Russerne kommer – det kan være en fordel

14/11 - 2020

Scenen skifter, og denne gang er det det russiske hold, Rostov-Don, der har en lang og coronabegrænset rejse i ben og hoveder, når de for anden gang på otte dage møder de danske mestre, Team Esbjerg. Hjemmeholdet har brug for alle marginalerne i opgøret mod et af topholdene i Gruppe A.

Kampen er også bemærkelsesværdig ved, at den spanske stjerne, Nerea Pena, får mulighed for debut, efter hun kom til Esbjerg torsdag og fredag så lidt video og fik lov til at røre en bold på halgulvet i sin nye hjemmebane frem til sommeren 2021.

– Jeg er meget tilfreds med vores trup, vi har med få undtagelser spillet fint indtil nu, og derfor vil Nerea være et supplement i de sidste tre kampe op til jul. Hendes kvaliteter vil være en bonus i den første tid, men jeg håber, at hun over tid vil bringe lederskab og bidrage med sit duelspil og sine indspil til stregen – lære at gøre de andre gode, siger Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen. 

På meget kort sigt nævner han også som et plus, at Nerea Pena i sin lange karriere i toppen af europæisk klubhåndbold har mødt Rostov-Don talrige gange. Det forringer på ingen måde hendes muligheder for spilletid.

Truppen slikker sårene efter nederlaget i topkampen mod Viborg HK, som, spillerne føler, de kunne have vundet, hvis de havde præsteret på vanligt niveau. Mindre end tre dage efter er Rostov-Don med en af spillets bedste, Anna Vyakhireva, på holdet modstanderen. Ud over at begrænse hendes ødelæggelser og sætte en prop i russernes kontraspil udført med den lynhurtige fløj, Iuliia Managarova, som spydspids, har Jesper Jensen et kort svar, hvad der skal til for at have en chance i returopgøret:

– Energi, siger han og fortsætter:

– Når vi ser tilbage på kampen mod Viborg, kan jeg ikke tænke på andet. Det var energi, vi manglede, og det var vildt frustrerende for alle. Tre dage mellem to kampe er ikke meget, men for hver dag, der går, bevæger vi os væk fra de seks dages rejse til og fra Rusland, og det er en fordel.

Rostov-Don har lagt Lada Togliatti, CSKA Moskva og alle andre hold forsvarligt bag sig i den russiske liga, hvor Kuban Krasnodar onsdag strittede godt imod, men tabte 36-33. Det var en tæt kamp efter Rostov-Dons målestok, for holdet har en målforskel på svimlende 293 mål i 22 kampe, der har udløst 43 point. Mod Kuban var den høje stregspiller, Ksenia Makeeva, i truppen, hvad hun ikke var i det første opgør mod Team Esbjerg.

Til gengæld er der omsider udsigt til, at Team Esbjerg har sit eget streges, Vilde Ingstad, tilbage, og det begynder i det hele taget at ligne en hel trup.

– Vi står over for en supersvær kamp. I fjor slog vi dem hjemme efter en fin kamp, og skal det lykkes igen, kræver det redninger, at vi dækker godt op, og at vi er kloge, når vi har bolden. Vi har en følelse af, at vi ikke har vundet så mange kampe i denne sæsons Champions League, som vi kunne have gjort. Vi har spillet tætte kampe, og vi har spillet pænt, men vi har ikke vist, at vi har den kynisme til at afgøre kampe, som vi havde før coronakrisen, siger Jesper Jensen.

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League, gruppe A, mod Rostov-Don søndag den 15. november kl. 14.00 (dansk tid) i Blue Water Dokken:

Målvogter: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg, Nerea Pena og Stella Muir