Sponsorer sikrer spansk forstærkning til Team Esbjerg

12/11 - 2020

Den spanske landsholdsspiller, Nerea Pena, er klar til at udfolde sig for Team Esbjerg og bidrage til at opfylde klubbens ambitioner i Bambusa Kvindeligaen og DELO EHF Champions League. Parterne har indgået en aftale frem til 30. juni 2021, og den 30-årige playmaker vil være berettiget til at spille allerede søndag mod Rostov-Don i Blue Water Dokken.

– Vi har været varsomme med at kaste os ud i nye spillerinvesteringer i en tid med svigtende indtægter. Men en kreds af sponsorer, der ligesom os er bekymret for truppens bredde i forhold til de mange kampe i foråret, har valgt at bakke op og komme med ekstra midler, så vi kan hente en ny klassespiller. Det har vi i ejerkredsen valgt at kvittere for ved også at gå med. Med en forstærket trup kan vi forhåbentlig øge chancen for at vinde grundspillet og det danske mesterskab, der er vores højeste prioritet i denne sæson, siger Team Esbjergs bestyrelsesformand, Bjarne Pedersen.

Klubbens ledelse har hele tiden fulgt spillermarkedet tæt og ventet på en åbning. Den kom, da Nerea Pena og tre andre udenlandske spillere i oktober forlod den ungarske topklub, Siófok KC, der efter svigtende resultater også enedes med den norske cheftræner, Bent Dahl, om at stoppe samarbejdet. Pena nåede blot at spille en sæson i klubben efter syv sæsoner i en anden ungarsk klub, Ferencvaros, nu kendt som FTC-Rail Cargo.

– Mit mål er at spille Champions League, og jeg har kigget på, hvad der ville være bedst for mig og min karriere forud for et olympisk år. Esbjerg har behov for spillere og spiller på højt niveau i en stærk liga. Jeg har talt med spanske venner, der har spillet i Danmark, og de har været glade for at være her, siger Nerea Pena, der ankom til landet torsdag ved frokosttid.

Hun debuterede på det spanske landshold i 2008 og har spillet 159 landskampe og scoret 531 mål. Samme år spillede hun for første gang Champions League med sin spanske klub, Itxako, og siden har hun bortset fra tre sæsoner været med på højeste klubniveau – og scoret flittigt. Da hun i januar 2020 mødte København Håndbold med Siófok i EHF Cup, scorede hun 11 mål.

Cheftræner Jesper Jensen har ikke erfaring med, at sydeuropæiske spillere kan tilpasse sig og blive til gavn for et nyt hold på et halvt år. Med Nerea Pena tør han tage chancen.

– Det tiltaler os, at Nerea Pena er god til sprog, har et åbent sind, ikke er bange for at spørge og er nysgerrig. Som playmaker går hun op i at udvikle spillet og har nærmest en lidt nørdet tilgang. Nerea er typen, der stiller krav til både sig selv og omgivelserne, og hun har i en årrække været drivkraften i at få det spanske landshold til at præstere på højt niveau. Jeg glæder mig over, at vi nu får yderligere en højrehåndet bagspiller, så fem erfarne bagspillere kan supplere hinanden i en meget fleksibel kæde, siger Jesper Jensen.

Nerea Pena bekræfter, at det taktiske element betyder meget for hende, men at hun også ser frem til at udfolde andre kvaliteter.

– Jeg kommer med så meget energi og lyst til at spille. Siden min seneste kamp for omkring en måned siden har jeg trænet hårdt alene, men føler mig i god fysisk form. Jeg har tidligere spillet mod Team Esbjerg for FTC og har fulgt godt med siden. Det er et hold med en god struktur, hvor spillerne arbejder professionelt for hinanden, og atmosfæren indbyrdes er god. De holder sammen, slås til det sidste og med høj intensitet, hvad jeg holder meget af. Håndbold kan spilles på mange måder, men jeg spiller for holdet. Jeg glæder mig meget til kampen mod Rostov-Don, som jeg har mødt så mange gange før, siger Nerea Pena.    

Firmaerne bag kontrakten med Nerea Pena:

Scan Global Logistics, Jørgen Jessen – Tonny Sørensen Kranservice, Tonny Sørensen – Workpoint, Peter Jørgensen – Pensionsgruppen Esbjerg, Mikael Skov – JLH ApS, Jens Laigaard – Lolk, Martin Büchert – Deloitte, Jørn Jepsen – Kirk Larsen og Ascanius, Niels Kaalund – IT Forum Esbjerg, Dennis Hansen – HG Holding Ejendomme, Henning Gejl.
Derudover har de tre ejere af Team Esbjerg bidraget.