Solberg binder sig til Team Esbjerg til sommeren 2024

04/11 - 2020

En af Team Esbjergs største profiler, Sanna Solberg, har indgået en ny treårig aftale med virkning til 30. juni 2024. Hun kom til klubben fra Larvik HK i sommeren 2017, forlængede sin aftale for to år siden og er en af truppens mest erfarne spillere.

– Jeg har i alle årene været glad for at være i klubben og fortsat ekstremt godt tilpas med både det sociale og det sportslige, hvor jeg får de udfordringer, jeg har behov for. Holdet udvikler sig, og jeg udvikler mig under en meget dygtig træner. Jeg føler mig slet ikke færdigudviklet som håndboldspiller, siger Sanna Solberg.

Coronakrisen har skabt endnu mere usikre tider i håndboldverdenen, der må leve med meget indgribende restriktioner, der kan true klubber på deres eksistens. Team Esbjerg er også mærket af Covid-19-pandemien, men er for Sanna Solberg og flere topspillere en langt mere sikker og stabil havn end mange andre storklubber. Hun har en god tro på, at andre af de norske spillere snart vil følge efter og forlænge samarbejdet.

Cheftræner Jesper Jensen er yderst tilfreds med, at den 30-årige venstre fløj med det høje internationale niveau både offensivt og defensivt som den første af de spillere, der har kontraktudløb efter denne sæson, har valgt at fortsætte karrieren i Team Esbjerg. Forhandlingerne har været relativt hurtige og ukomplicerede, da begge parter var stærkt interesserede i at finde en flerårig løsning.

– Sanna er på alle måder en vigtig spiller for os. På banen er hun driftssikker, spiller hver gang og er i en vanvittig fysisk forfatning. I forsvaret kan hun ligge fremme i 5-1, og hun kan dække 2’er, hvilket giver plads til andre spillertyper. Hun har udviklet sine offensive kvaliteter helt enormt i tiden i Team Esbjerg. Hun er verdens bedste venstre fløj i Team Esbjerg og internationalt i top fem på positionen, siger Jesper Jensen.

På det menneskelige plan fremhæver Jesper Jensen, at hun er sikker havn for både ham selv og spillerne. De er trygge i hendes selskab og kan til enhver tid gå til hende, hvis de har behov for at tale om et emne. Også Sannas mand, Kjetil, er et stort plus for klubben som samlingspunkt for de øvrige spilleres kærester og samlevere.  

Sanna Solberg har efter giftermålet med Kjetil i fjor fået tilføjet efternavnet Isaksen, og den længerevarende kontrakt flugter også godt med lægens karriereplaner. Han færdiggør sin uddannelse inden for ortopædkirurgi om to et halvt år, og parret befinder sigfortrinligt i Esbjerg med udgangspunkt i det stærke netværk omkring klubben.

Foruden Team Esbjerg har Sanna Solberg været en del af det norske landshold i 10 år og har spillet 149 landskampe med 277 mål til følge. Hun er europamester, verdensmester og olympisk bronzevinder med Norge. Tidligere har hun vundet norske mesterskaber og spillet Champions League for Larvik.