Da Mia Rej svigtede, trak Team Esbjerg fra i en udramatisk topkamp

31/10 - 2020

Evnen til at omstille sig er blevet fremhævet som en væsentlig kvalitet ved Team Esbjergs kollektiv, hvor spillerne på banen har måttet påtage sig nye opgaver i takt med, at profiler er blevet skadet eller har mere lykkeligt fravær.

Lørdag aften skulle de omstille sig fra længe at have spillet to kampe om ugen til at vente en hel uge på at spille den næste kamp efter Champions League-opgøret i Metz en uge tidligere. Spillerne mere end bestod ved at slå et andet af top fireholdene, København Håndbold, med hele 29-20 i en kamp, der ikke havde et topopgørs intensitet. Dertil var forskellen især i anden halvleg for stor.

Den københavnske playmaker, Mia Rej, scorede senest 12 mål i et andet topopgør mod Viborg HK, men denne gang blev hendes første scoring efter 23 minutters spil den eneste. Og når ligatopscoreren ikke præsterer på topniveauet, får den i denne sæson erfaringsmæssigt smallere trup det svært.

København begyndte ellers med høj tænding i forsvaret, og hver vellykket defensiv aktion blev på bænken fejret, som var hovedstadens natteliv åbnet igen. Cheftræner Claus Mogensen havde valgt en opstilling med Larissa Nusser som en meget fremskudt post mod Sonja Frey, mens det 20-årige tyske talent, Almée von Pereira, nidkært fulgte de fleste af Mette Tranborgs bevægelser.

Over for sig havde de et Team Esbjerg-hold med norske aftryk på de fleste afslutninger før pausen. Marit Malm Frafjord, Kristine Breistøl og Sanna Solberg afsluttede sikkert, og førstnævnte var generalen i et forsvar, der bevægede sig og tacklede, som var man langt længere fremme i sæsonen.

Kun højrebacken Maria Hjertner hævdede sig indledningsvis for gæsterne med Københavns tre første mål, men i længden var det ikke nok til at holde trit. Annette Jensen grundlagde mod halvlegens slutning en stor aften med tre scoringer, der ledte til pauseføringen 13-10.

I målet blev Rikke Poulsen ramt af en bold i hovedet og måtte sunde sig nogle minutter. Hun kom tilbage og overlod på et tidspunkt i anden halvleg frivilligt målet til Rikke Granlund efter 10 redninger svarende til 52 procent. Det kunne Johanna Bundsen i den modsatte ende ikke matche.

I anden halvleg var forskellen på de to hold mere udtalt. Efter 49 minutter følte Claus Mogensen sig nødsaget til at tage sin sidste timeout. Da stod det 24-15 til Team Esbjerg, og enhver tro på at kunne få point i Esbjerg var forsvundet op i aftenhimlen. Det gik stærkt i de første 20 minutter efter pausen.

Alle markspillere bortset fra Vilde Ingstad, der var på holdkortet, kom i aktion, og Elma Halilcevic med lidt held og Stella Muir med et viljefast gennembrud kom som de sidste på scoringslisten i kampens slutminutter. Alle havde andel i, at det blev en fin aften i Blue Water Dokken.

Kampens dommerpar, Jacob Pagh og Kalle Thygesen, påkaldte sig hovedparten af de 450 tilskueres mishag i to situationer, som begge involverede Mia Rej. I første halvleg lavede hun ustraffet et potentielt farligt skub i høj fart på Sonja Frey i en kontra, og efter pausen havde hun held med et bagholdsangreb på Frafjord, som hun slog bolden ud af hænderne på, uden at der blev fløjtet frikast. De to situationer var det tætteste, kampen kom på dramatiske højdepunkter.

Cheftræner Jesper Jensen var imponeret af spillernes tilgang til kampen.

-Jeg er først og fremmest glad for sejren og for, at spillerne løste en svær opgave på den måde efter at have fået brudt rytmen med to kampe hver uge. Jeg er vildt imponeret af deres evne til hele tiden at omstille sig til nye situationer. Forsvarsmæssigt forsøgte vi at få bagspillerne Mia Rej, Larissa Nusser og Maria Hjertner i de situationer, vi gerne ville have, og det lykkedes. Vi fik også roteret spillerne, blandt andre Breistøl, som vi har trukket store veksler på. Efter de første 10 minutter spillede hun mest forsvar. Det hele var ikke lige prangende, men enormt disciplineret, sagde Jesper Jensen.

Annette Jensen spillede en af sine bedste kampe siden comebacket og blev topscorer med syv mål:

-Jeg tænkte inden kampen på, at jeg måske skulle til at skyde lidt længere udefra, og det lykkedes meget godt. Faktisk havde jeg lidt ondt i et baglår, men det kan være, at det hjælper, smilede playmakeren.

Også hun fremhæver holdets evne til at optimere og få det bedste ud af hver enkelt opgave og være skarp til at adskille opgaverne fra hinanden.

Det får Team Esbjerg-spillerne rigeligt brug i den kommende uge, da holdet ud over at møde styrkemæssige yderpunkter, oprykkerne Vendsyssel Håndbold og det russiske storhold, Rostov-Don, sendes ud på en rejse Esbjerg-Sæby-Hamborg-Istanbul-Rostov-Don-Istanbul-Hamborg-Esbjerg. Ekspeditionen slutter søndag aften med hjemkomst til Esbjerg.

Sådan er livet som succesfuldt håndboldhold, og meget tyder på, at også denne ubekvemme rejseuge med natlige ophold i lufthavne og afbrudt søvn bliver klaret.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – København Håndbold 29-20 (13-10)

Målscorere Team Esbjerg: Annette Jensen 7, Kristine Breistøl 5, Sanna Solberg 5, Marit Malm Frafjord 4, Sonja Frey 3, Mette Tranborg 2, Kaja Kamp 1, Elma Halilcevic 1 og Stella Muir 1.

Topscorere København: Maria Hjertner 4 og Louise Føns 4.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

København: 2

450 tilskuere i Blue Water Dokken