Tapre krigere fra Team Esbjerg løb tør til sidst mod franske favoritter

24/10 - 2020

Bagud med fire mål ved pausen leverede Team Esbjerg et formidabelt comeback i det første kvarter af anden halvleg og førte flere gange med tre mål mod den numeriske overmagt, Metz Handball, i den yderst vanskelige udekamp i DELO EHF Champions League.

Men træthed, afbrændere og en fransk målvogter, der løftede sit niveau betragteligt, ledte til en sejr på 31-29 til det foryngede storhold fra Metz. De dødtrætte Team Esbjerg-spillere faldt med stor ære, men formåede ikke for anden gang på en uge at få point mod et hold med langt flere ressourcer. Senest spillede holdet 27-27 mod de norske mestre fra Vipers Kristiansand.

-Jeg sidder tilbage med meget blandede følelser. Vi vandt det første kvarter af anden halvleg med syv mål og havde chancen for at vinde kampen. Derefter havde vi en overrepræsentation af tekniske fejl og brændte fire-fem store chancer i de sidste 12 minutter. Jeg sagde til spillerne, at vi tog af sted med blot 10 spillere og uden højre fløj, og vi kom med, hvad vi havde. Det gør mig stolt trods nederlaget, og det viser stor styrke internt på holdet, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Han gav inden kampen udtryk for, at målvogterne skulle stå på et højt niveau for at spille de ulige odds over på danske hænder. Det blev især i første halvleg ikke opfyldt, idet de to Rikke’r, Poulsen og Granlund, blot havde en redning tilsammen. De blev heller ikke levnet gode arbejdsbetingelser, for sluserne åbnede sig for de franske spillere fra alle vinkler og med den ukrainske stregspiller, Olga Perederiy, som den mest scorende. En pæn sum fejlafleveringer tillod en stribe kontramål til franskmændene og en tungere vej til at holde trit med favoritterne, selv om en fransk udvisning gavnede mulighederne.

Annette Jensen indledte anden halvleg med signaturhugget med underhånden, Sonja Frey reducerede yderligere efter en flot kombination, og en udvisning af Metz’ Camila Micijevic åbnede for endnu en reducering. Den franske cheftræner, Emmanuel Mayonnade, tog en timeout uden virkning, og opløsningen nærmede sig, da Team Esbjerg i de næste minutter på forbløffende vis bragte sig foran med tre mål, 23-20. Marit Malm Frafjord udvidede sit vanlige repertoire i forsvaret til også at afslutte sikkert på blandt andre Kristine Breistøls frispilninger, og Mette Tranborg fortsatte stilen fra første halvleg med at kunne selv. Hun afsluttede med succes fra flere positioner med venstrehånden og fodrede troen på danske sejr.

God midt i halvlegen tog Mayonnade sin sidste timeout, og denne gang med større effekt, også fordi modstanderne efter tre kvarter på overarbejde var nemmere ofre for nye taktiske initiativer. Selv om Jesper Jensen atter gik over til syv mod seksspil, fik Metz ret hurtigt udlignet. Team Esbjerg holdt i de følgende minutter stand, men da Camila Micijevic bragte sit hold foran 28-27, og Sonjas Frey sendte en 100 procents chance på stolpen, anede man, at krigslykken var vendt. Den franske målvogter, Hatadou Sako, bidrog med et stærkt sidste kvarter til den manglende tro på en udesejr.

I slutfasen reducerede først Tranborg og dernæst Frafjord til 29-30, inden Kristine Breistøl blev udvist for en tackling mod danske Louise Burgaard. Da sivede den sidste tro på point, og topscorer Perederiy kunne med sit sjette mål score kampens sidste mål via stolpen. 31-29 for øjnene af 2.756 tilskuere i et af Frankrigs nådigst ramte coronaområder.

-Metz er meget bevidst om egne styrker og er individuelt enormt stærke. De lavede mål af decideret verdensklasse, og jeg kan kun ærgre mig over de mål, vi forærede dem. Vi lod dem hurtigt komme tilbage på uafgjort i anden halvleg, men det var også et ressourcespørgsmål. Flere af vore spillere var tæt på at måtte have ilt i omklædningsrummet efter kampen. Så meget havde vi ikke spillet i bund, hvis vi havde skullet møde København Håndbold allerede onsdag. Nu har vi seks dage til at komme til kræfter igen, sagde Jesper Jensen.

Nederlaget i Metz lægger pres på en trup, der var uden fire af de største profiler og blot mønstrede otte markspillere. Team Esbjerg har fortsat tre point og må kæmpe hårdt for at bevare muligheden for at spille play-off-kampe om at nå kvartfinalerne i Champions League.

Team Esbjerg møder København Håndbold lørdag den 31. oktober kl. 18.00 i Blue Water Dokken i et topopgør i Bambusa Kvindeligaen.

Kampen i tal:

Metz Handball – Team Esbjerg 31-29 (18-14)

Målscorere Team Esbjerg: Mette Tranborg 8, Marit Malm Frafjord 7, Sonja Frey 5, Kristine Breistøl 5, Sanna Solberg-Isaksen 3 og Annette Jensen 1.

Topscorer Metz: Olga Prerederiy 6

Udvisninger:

Team Esbjerg: 5

Metz: 6

2.756 tilskuere i Palais Omnisports Les Arenes