Den stærke moral bærer Team Esbjerg igennem trængsler

20/10 - 2020

Team Esbjergs hårdt ramte trup præsterede søndag på et noget nær overmenneskeligt niveau mod et stjernebesat norsk hold med 16 landsholdsspillere fra Vipers Kristiansand i DELO EHF Champions League. 27-27-resultatet stiver flokken af inden den næste opgave i Bambusa Kvindeligaen, udekampen mod Aarhus United, som klubben historisk har haft det svært imod.

– Lige nu handler det om at skrabe så mange point til sig som muligt, lige meget hvordan. Jeg er allermest glad for, at den stærke moral på holdet er der, efter vi ramte bunden mod FTC fra Ungarn, og det heller ikke var kønt mod Silkeborg-Voel, selv om retningen var rigtig. Spillerne har ikke ondt af sig selv, de gør, hvad de kan, og ved, at vi ikke bare har en ny spiller at sætte ind. De ved også, at hvis en eller to spillere svigter, koster det point. Det er et hårdt pres at være under, men de hviler i, at der er fuld opbakning og ingen bebrejdelser fra ledelsen, siger Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen.

Ligesom mod Silkeborg-Voel KFUM, der tog det første point fra Team Esbjerg i denne sæson, forventer han en besværlig kamp mod et midterhold, der under Heine Eriksens kyndige ledelse er under genopbygning efter endnu engang at have afgivet et talentfuldt kuld spillere til større adresser. Landsholdsspilleren Helena Elver spiller nu i Odense, Sofie Flader tog til Nykøbing, og Julie Pontoppidan flyttede sidelæns til Randers HK – alle tre bærende spillere i bagkæden. Alligevel har holdet opnået ni point i otte kampe.

– Aarhus har skiftet meget ud og har skullet bruge lidt tid på at spille sig ind. Holdet tabte med blot tre mål i Viborg, hvilket viser, at det er godt på vej, siger Jesper Jensen.

Team Esbjergs tab af profiler har været massivt i denne sæson. Estavana Polman til en korsbåndsskade, Line Jørgensen til graviditet og på det seneste Marit Røsberg Jacobsen og Vilde Ingstad til skader af kortere varighed. Røsberg behandles fortsat for en skade i nakken og er ikke langt fra et comeback, hvorimod Ingstads forstrækning i højre læg fra opvarmningen imod Vipers med sikkerhed holder hende ude af kampen i Aarhus.   

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Aarhus United onsdag den 21. oktober kl. 18.45 i Ceres Park:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Stella Muir.