Dansk snilde i spil mod norsk overmagt

16/10 - 2020

På forhånd tegner det til en ulige kamp mellem Team Esbjergs fortyndede trup og det norske mesterhold, Vipers Kristiansand, der fremtræder toptrimmet og med skræmmende styrke målt på både kvalitet og bredde inden det nordiske topmøde søndag eftermiddag i Blue Water Dokken.

– Hvis vi stillede med et fuldt hold eller var friske, havde kampen været fuldstændig åben. Men det skal vi ikke bilde os ind er tilfældet, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, forud for opgøret.

Han tæller 19 velkvalificerede spillere – enten landsholdsspillere eller i periferien af landshold – i den norske trup. Han tæller tre norske landsholdsspillere på højre back, to playmakere og to på venstre back, ligesom der er landsholdskolleger på de øvrige positioner. Nora Mørk vendte inden denne sæson tilbage til norsk håndbold fra CSM Bucuresti og blev forenet med sin træner fra Larvik-årene, Ole Gustav Gjekstad. Den tjekkiske højrefløj, Jana Knedlikova, kom fra Györ og er bare et eksempel på dobbeltdækningen på alle pladser – mindst. Jeanett Kristiansens ankomst fra Herning-Ikast Håndbold er et andet.  

– Vipers har et rigtig godt hold, der er ved at nærme sig top fire i Europa. Holdets udfordring er, at det ikke har nogen konkurrence i den norske liga. Spørgsmålet er ikke, om de vinder, men om de vinder med 10 eller 20 mål, også mod nummer to, siger Jesper Jensen.

Her åbenbarer en anden væsentlig forskel på de to klubbers øjeblikkelige konkurrencevilkår. Team Esbjerg har en vanskelig udekamp mod Aarhus United onsdag aften at tage hensyn til, når holdet skal vurdere ressourcerne i de næste dage. Derefter venter en udekamp mod franske Metz, og det kan ligge til, at holdet derefter skal rejse direkte til Slovenien for at spille den coronaudsatte kamp mod RK Krim Mercator. Kampen er endnu ikke programsat.

– Vi kan ikke blive ved med at tømme batterierne to gange om ugen med de ressourcer, vi har lige nu, og det rejseprogram, vi har foran os. Der er så mange ubekendte i Champions League, at vi nødt til at holde snuden i sporet med, hvad der er vigtigst for os, og det er den hjemlige liga. Det ændrer ikke ved, at vi fortsat har en målsætning om at komme i top seks i vores gruppe i Champions League, siger Jesper Jensen.

Som den undertippede part i søndagens kamp mod Vipers må Jesper Jensen spille på hele det taktiske klaviatur for at øge sit holds muligheder.

– Når man er bagud på point, må man tænke på, hvordan man kan indhente modstanderne. Vi må ryste posen og flytte lidt rundt på de spillere, vi har, siger Jesper Jensen.

Vipers har vundet sine hidtidige tre kampe mod Krim, Bietigheim og CSM Bucuresti, der dog var uden en coronaramt Cristina Neagu, mens Team Esbjerg med to nederlag i træk er under et anderledes pres for at nå play-off-kampene om en plads i kvartfinalerne til foråret. Der er hændt meget, siden Team Esbjerg i begyndelsen af året vandt begge kampe mod Vipers i seneste sæsons hovedrunde.

De to norske fløje, Sanna Solberg og Marit Røsberg Jacobsen, har begge døjet med skader på det seneste. Mest tvivlsomt ser det ud for sidstnævnte, der får behandling for at styrke muskulaturen i nakkeregionen. Det er uvist, om hun bliver klar.

Kampen i Blue Water Dokken følger retningslinjerne i det europæiske håndboldforbunds coronaprotokol, og der udbydes ikke billetter til tilskuere ud over sponsorer og sæsonkortholdere, der får direkte besked.

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League, gruppe A, mod Vipers Kristiansand søndag den 18. oktober kl. 14.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Stella Muir.