Mental genrejsning før mødet med Silkeborg-Voel

13/10 - 2020

Tvivlen om, hvordan et hold reagerer oven på en stor skuffelse som Team Esbjergs nederlag til et alvorligt coronasvækket FTC-Rail Cargo søndag, vil altid være der. Den mentale tilstand er en usikkerhedsfaktor før opgøret i Bambusa Kvindeligaen mod midterholdet Silkeborg-Voel KFUM onsdag aften.

– Et hold kan reagere på to måder: Den ene er, at det skal være løgn. Den anden mulighed er, at vi tager for meget med i bagagen fra kampen mod ungarerne. Det bliver spændende at se, hvordan vi får rejst os, siger Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen.

Hidtil har Team Esbjerg med en enkelt nærdødsoplevelse mod Skanderborg Håndbold som undtagelsen vundet syv sejre i lige så mange kampe med sikre hænder og hoveder.

Silkeborg-Voel er placeret midt i ligaen med syv point og har vundet de kampe mod Randers HK, Skanderborg og Vendsyssel, som man kunne forvente. Holdet mistede inden denne sæson blandt andre stregen Rikke Iversen, Jane Mejlvang og den svenske målvogter, Filippa Idéhn, men har til gengæld fået norsk forstærkning i Oppsal-spillerne Eira Aune og Eli Marie Raasok samt højrebacken Julie Jensen lige før sæsonstarten. Den tidligere EH Aalborg- og Herning-Ikast-spiller scorede senest ni mål i nederlaget til Viborg HK. Playmakeren Jane Schumacher er fortsat det rutinerede midtpunkt.

– Silkeborg-Voel tager i hver sæson point fra topholdene og har i denne sæson mere tyngde i truppen end i fjor. Vi er helt med på, at det kan blive svært. Selv om det altid er megahårdt at spille en kamp langt under vores niveau, som der vil komme i løbet af en sæson, er vi nødt til at komme videre. Kampprogrammet levner ikke tid til at have ondt af os selv, siger Jesper Jensen.      

Ugens program afsluttes med endnu en hjemmekamp i DELO EHF Champions League, når topholdet i Gruppe A, Vipers Kristiansand, med Nora Mørk i topform efter comebacket og andre norske stjerner gæster Blue Water Dokken søndag eftermiddag.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Silkeborg-Voel KFUM onsdag den 14. oktober kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Stella Muir.