Tak for sidst - sejrsstimen i ligaen fortsætter med storsejr

09/09 - 2020

Håndbold kan være et omskifteligt spil. Hvordan forklarer man, at et hold, der indiskutabelt tabte en pokalkamp med 28-24, godt to døgn senere afklapser den samme modstander med 38-26? Team Esbjerg gjorde det mod Nykøbing F. Håndbold, der på den hårde måde blev bragt ned i gulvhøjde efter den fortjente triumf i Santander Cup.

-Vi fokuserede på os selv og alt det, vi kunne forbedre. Jeg synes ikke, vi spillede så meget bedre end i Nykøbing, men den store forskel var, at vi denne gang udnyttede chancerne. Når man er foran, giver det ro og tryghed, især i starten af en sæson, hvor man kan være lidt mere usikker på niveauet, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Team Esbjerg indledte kampen med at komme foran 2-0 på et kontramål af Sonja Frey og et mål af Kristine Breistøl, hvorpå Nykøbings Johanna Forsberg måtte trække sig midlertidigt med en skade. Indledningen varslede, at et helt andet kampforløb kunne være i vente, og det revanchelystne hjemmehold fulgte op og førte 7-4, da kampens eneste modgang meldte sig. Mette Tranborg blev udvist, og Sanna Solberg vrikkede om på en fod og måtte støttes fra banen.

Fire gange var holdet i undertal i en første halvleg, hvor føringen på et tidspunkt skrumpede ind til et enkelt mål, inden især Annette Jensen viste afslutningskvaliteter med sin underhånd, og Rikke Poulsen i målet fulgte op på sin fine første halvleg i mandagens pokalkamp. Førstnævnte scorede til pauseføringen 18-14, der kom i stand ved, at Rikke Poulsen præsterede en af adskillige 100 procents redninger i slutsekunderne.

Team Esbjerg begyndte anden halvleg i overtal, og tilskuerne havde knapt sat sig coronakorrekt efter pausen, før Kristine Breistøl bragede bolden ind til den første femmålsføring. Sanna Solberg var i første halvleg vendt tilbage efter behandling, og hun fulgte op med to scoringer til 21-15. Rikke Poulsen byggede på sin præstation med kliniske lange udkast og redninger af NFH-spillere i helt fri position.

I den anden ende af banen udviklede kampen sig til et luftslag, som gæsterne var dømt til at tabe. Breistøl fortsatte med scoringerne, og Mette Tranborg blev stadig mere dominerende, som kampen skred frem, og NFH’s forsvarsværker brød helt ned. Esbjerg Air Force.

Når det ikke var de to høje bagspillere, der afgjorde angrebene, var det oftest Marit Røsberg Jacobsen, hvis kontrakvaliteter gjorde hende til kampens topscorer tæt fulgt af Tranborg. Begge misbrugte blot et forsøg. Det kunne også være Sonja Frey, der satte nye hastighedsrekorder – nogle gange gik det også for stærkt – og som sædvanlig havde næstsidste hånd på en række scoringer. Kun hollandske Dione Housherr formåede hos Nykøbing tilnærmelsesvis at matche Team Esbjergs mange angrebsvåben.

Heltinden fra kampen i Nykøbing, målvogter Louise Egestorp, blev i pausen afløst af Natasja Clausen, der blev skudt i sænk på mindre end 12 minutter, men nåede symptomatisk at komme på banen endnu engang. Deres kollega i Esbjerg-målet, Rikke Poulsen, kunne lade sig luksusudskifte med Rikke Granlund og en redningsprocent på 43.

Alle leverede, og kampens sidste scoring symboliserede, at individualisme og kollektiv blev forenet i den fjerde sejr i træk i Bambusa Kvindeligaen. Unge Stella Muir fandt med en fin aflevering Kaja Kamp, der rundede aftenen af med sin fjerde scoring på lige så mange forsøg. Hun er ikke kommet til Esbjerg blot for at aflaste sine mere kendte holdkammerater.

-Jeg ville ikke bytte fire sejre i ligaen for en plads i kvartfinalen i Santander Cup. Sejre betyder så meget i det tætte kampprogram, vi er gået ind i. Der bliver knapt tid til at træne mellem kampene, og vi skal snakke os til mange ting ved at se video og kommunikere med hinanden, hvilket vi har været gode til i de seneste sæsoner. Dette var den første 48 timers test, og den klarede vi fint, sagde Jesper Jensen.

Fredag sætter Team Esbjerg kursen mod den tyske by, Ludwigsburg, nord for Stuttgart for at spille den første gruppekamp i årets DELO EHF Champions League mod danskerklubben SG BBM Bietigheim. Selvtilliden fra storsejren rejser med.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Nykøbing F. Håndbold 38-26 (18-14)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Røsberg Jacobsen 8, Mette Tranborg 7, Kristine Breistøl 5, Annette Jensen 4, Sanna Solberg 4, Kaja Kamp 4, Sonja Frey 3, Elma Halilcevic 2 og Marit Malm Frafjord 1.

Topscorer NFH: Dione Housherr 8

Udvisninger:

Team Esbjerg: 5

NFH: 2

902 tilskuere i Blue Water Dokken