Næste opgave er genfødte Holstebro på banen – Team Esbjerg-direktør frustreret over at skuffe så mange

25/08 - 2020

Efter Team Esbjergs premieresejr i Odense og Viborg HK’s mere forventelige 10-målssejr over Ajax København på hjemmebane indleder hovedparten af holdene i Bambusa Kvindeligaen sæsonen onsdag aften. Et af dem er Holstebro Håndbold, der gæster Blue Water Dokken til et møde med mestrene fra Team Esbjerg.

Kampen bliver spillet uden det tryk fra kvindeligaens største hjemmepublikum, der normalt kendetegner Team Esbjergs hjemmekampe. Coronarestriktioner tillader højest 500 personer i Blue Water Dokken, og foruden spillere, ledere, officials og andre involveret i kampafviklingen vil det være sponsorer og sæsonkortholdere, der befolker hallen.

Holstebros kvindehold er udskilt fra TTH-paraplyen og begynder på en frisk med mange udskiftninger i truppen, men fortsat med erfarne Pether Krautmeyer som cheftræner. Han har mistet Kaja Kamp til onsdagens modstander og Maria Mose Vestergaard til Horsens, men er ifølge trænerkollegaen i Esbjerg god til hurtigt at få et nyt hold til at fungere.

– Alt andet end en sejr vil være under niveau, men vi har stor respekt for Holstebro, og der er advarselslamper nok, som blinker. Der er rigtig meget kvalitet i holdet med den nye playmaker, Jenny Carlson, Lærke Christensen og andre stærke ligaspillere. I modsætning til det meget aggressive 6-0-forsvar i fjor har holdet nu en lavere defensiv med større og stærkere spillere, og det passer formentlig Ditte Vind i målet godt, siger cheftræner Jesper Jensen.

Han taler om en helt anderledes opgave, end da alt toppede tidligt med 32-22-sejren i Odense. Inden den kamp var det video med velkendte modstandere, denne gang er det stort set fra nul, og som minimum det første kvarter vil gå med at finde ud af Holstebros kamprytme. I træningskampene er vestjyderne lykkedes med deres spil og har vundet stort set alt.

– Nu skal vi lidt ned på jorden igen og fokusere på en ny opgave, der måske mentalt bliver sværere end kampen i Odense. Jeg ved, at kulissen bliver en anden, men foretrækker at glæde mig over, at der i det hele taget må komme nogle og se kampen. Der er stor forskel på nul og 400 tilskuere, siger Jesper Jensen.

Direktør: Find nu en løsning for håndbolden

Team Esbjerg-direktør HC Warrer deler glæden over, at han for første gang siden 5. marts kan byde velkommen til en hjemmekamp, og at hallen ikke vil være mennesketom. Men han er samtidig kritisk over for, at åbningen af landets håndboldhaller for publikum ikke bevæger sig.

– Vi er rigtig kede af, at vi må skuffe så mange mennesker, der gerne vil være en del af et fællesskab og et sammenhold med 2.000 mennesker, som betyder meget for byen. Det er frustrerende, at der endnu ikke er fundet en løsning for håndbold og ishockey, når vi ser, at man har været konstruktiv og fundet en vej i forhold til fodboldklubberne. Vi mister vitale indtægtsmuligheder og kan ikke blive ved med at appellere om sympati og forståelse. Vore faciliteter er så gode og rummelige, at vi sagtens kan håndtere langt flere tilskuere uden at gå på kompromis med det sundhedsfaglige, siger HC Warrer.

De ca. 400 billetter til Holstebro-kampen er først tilbudt alle med VIP-adgang, hvilket 260-270 har benyttet sig af, og de ledige billetter tilfalder ved lodtrækning nogle af de over 600 sæsonkortholdere.

Team Esbjergs trup har adgang og er uforandret i forhold til kampen i Odense.

Team Esbjergs trup til kampen Bambusa Kvindeligaen mod Holstebro Håndbold onsdag den 26. august kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Stella Muir.